Kiss Krisztián hozta vissza a reményt

2013. március 14.
A tavaszi szezon nyitányával – a 14. fordulóval – folytatódtak a küzdelmek a labdarúgó férfi NBIII 2012–2013-as évadjában. 


A harmadosztályú bajnokság két csoportjában is érdekelt régiónk, az Alföldit Monor, Üllő és Vecsés erősíti, míg a Mátrában Maglód és Tápiószecső küzd a pontokért. 
Az Alföld-csoport rajtjában Vecsés szerepelt legjobban, a listavezető Dunaharasztitól sikerült pontot rabolnia egy gólzáporos mérkőzésen. A tavaly még másodosztályban szereplő gárda az őszi szezonban még küszködött, de ez a 3-3-as eredmény iránymutató lehet az új játékoskerettel rajtoló együttesnek. A Szi­get­szentmiklóstól érkezett Kiss Krisztián is jól mutatkozott be, hisz a 23 éves fiatalember adta vissza a vecsési reményt a pontgyüjtésre a második félidőben. Becsületére váljon a csapatnak, hogy 0-3-as félidő után sikerült talpra állniuk, és Czipper Zsolt szögletből beadott fejesgóljával – az 50. percben – nem csupán szépíteni tudtak, hanem további két góllal egyenlíteni is. Ehhez kellett Kiss Krisztián, aki Czippert alig egy perccel később követte. Ezen fellelkesülve Kollár Dániel is felíratott egy újabb találatot a vecsési góllistára. 
Kevésbé sikerült a tavaszi csoportrajt a monori és üllői csapatnak, mindketten vereséget szenvedtek el, pedig házigazdaként fogadhatták ellenfelüket. A Monori SE-nek Horváth Dávid kezdőgólja kevésnek bizonyult a középmezőnyben bandukoló Soroksár ellen – bár a kék-fehérek ezzel együtt sincsenek lemaradva az élbolytól –, míg az Üllő – Hollauer Balázs góljával (72. perc) csupán – szépíteni tudott az addigi 0-2-es eredményen, ami a találkozó végére 1-3-ra módosult.
Maglód és Tápiószecső viszont jól vette az első akadályt a Mátra-csoportban. Mindkét gárda diadalmaskodott vendége felett és begyűjtötte az ezért járó 3-3 pontot. Igaz Maglódnak nehezebb dolga volt, hisz a középmezőnybeli Bükkábránnyal kellett szembenéznie, míg Tápiószecső az eddig mindössze is csupán egy győzelemmel bukdácsoló Ózdot fogadta. 
Mindenesetre a végelszámolásnál nem lesz jelentősége ennek, csak az összesített pontoknak, arra meg minden diadal jó, hogy erősítse az önbizalmat. A három maglódi gólszerző: Szőke Róbert, Budafai Gergő és Lovrencsics Balázs – 9. gólja az évadban – volt. Az anyagi gondok ellenére kiegyensúlyozottan szereplő Tápiószecső győzelméhez Sztriskó Zoltán, az újonnan igazolt Konczi Dávid és Horváth Martin járult hozzá góljaival.

Trnavecz Adrienne
Címkék: NBIII tavasz rajt bajnokság

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció