Kitartás és szorgalom

A Monori Sport Egyesület ismét a testületbe kerülhet

2010. szeptember 21.
Balogh Péter 25 éve iparos ember, a monori Balogh és Fiai Kft. Peugeot márkaszervizének tulajdonosa és vezetője, két unoka boldog nagypapája.

Feleségével 36 éve él együtt, a szervizt két fiával közösen irányítja. Egy éven keresztül volt a Monori Ipartestület elnöke. Az ő nevéhez kötődik az a civil kezdeményezés, amelynek révén közadakozásból két újraélesztő készüléket helyeztek el Monoron. Az október 3-i önkormányzati választáson a Monori Sport Egyesület színeiben méretteti meg magát.

 

 

 

– Eddig távol tartotta magát a politikától. Miért gondolta, hogy mégis elindul az önkormányzati választáson?

– A Monori Sport Egyesület Monor legnagyobb civilszervezete, az ott tisztséget vállaló emberek olyan célokat képviselnek, amelyekkel teljes mértékben tudok azonosulni. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor a választók támogatásával a listavezetőnk, Zátrok Károly és jómagam is képviselhetem majd az egyesületet a városházán. Zátrok Károlyban egy olyan tisztességes tanárembert ismertem meg, akivel hatékonyan tudjuk érvényesíteni a jövőre 110 éves egyesület érdekeit. A kapcsolatom azért is szoros az egyesülettel, mivel fiatal koromban magam is birkóztam. Alkalmanként a jelenlegi elnökkel, Szőnyi Jánossal is összemértük tudásunkat. Én ugyan abbahagytam a versenysportot, ő viszont edzőként az 1992-es barcelonai olimpián két aranyérmet is szerzett hazánknak. A kitartásomat viszont úgy gondolom, én is a sportnak köszönhetem.

 

– A kitartására minden bizonnyal szüksége volt ahhoz is, hogy Monoron egy mellékutcában üzemeltesse Peugeot márkaszervizét.

– Valóban nem volt könnyű teljesíteni a Peugeot Hungária Kft. által előírt kritériumokat, amelyek mindent kőkeményen szabályoznak. Elsődleges szempont az ügyfélelégedettség, amelyet cégünknél az 1999-ben bevezetett minőségirányítási rendszer, az ISO 9001 is biztosít. Hivatalosan 1994 óta foglalkozunk a Peugeot gyártmányú gépjárművek javításával és alkatrészeinek forgalmazásával. Emellett más márkákat, főként francia típusú autókat is szervizelünk. Cégünk stabil alapokon működik, jelenleg hét főt foglalkoztatunk.

 

– A vállalkozásában szerzett tapasztalatait fölhasználják az egyesület kampányában?

– Mindenképp igyekszem hasznos tanácsokkal szolgálni a sportegyesületnek. Többek közt az én javaslatomra került be a programunkba, hogy a vállalkozások problémáit is vállaljuk föl. Monoron 1200 regisztrált vállalkozás van, s bár ebből valószínűleg nem mindegyik működik a valóságban, még így is nagyon sok helyi és környékbeli ember megélhetése függ attól, hogy mennyire tudják az érdekeiket képviselni. Ezért vállaltam el korábban az ipartestület elnöki tisztét is.

 

– Milyen csoportok érdekeit szeretné még képviselni a Monori Sportegyesület?

– A sportolók mellett főként a fiatalokét, hiszen úgy gondoljuk, bennük szunnyad az idősebb generáció jövője is. Ezért is tartom fontosnak a sportot, hiszen kitartásra, szorgalomra és versenyszellemre neveli a gyerekeket. Ezek pedig éppen azok a tulajdonságok, amelyekkel akár sportban, akár a munkaerőpiacon, akár a magánéletben eredményeket lehet elérni. Ha mindezek mellett még a tisztességre és a becsületre is megtanítjuk a fiatalokat, akkor azt hiszem, hogy egy egészségesebb és jobb társadalmat építhetünk. Nem véletlen, hogy a márkaszervizben is igyekszem fiatalokkal körülvenni magam.

Fontosnak tartom az idős emberekkel való törődést is, amelyben az anyagiaknál sokkal fontosabbnak tartom a lelki kapcsolatok építését és fenntartását. A programom e részét a helyi civilszervezetek összefogásával kívánom megvalósítani. Ezek a legfőbb szempontok, amiért kérem a Monori Sport Egyesület jelöltjeinek a támogatását.

 

– Nyilván van az egyesületnek és a képviselőjelöltjeinek programja, amivel a választókat meg lehet szólítani.

– Természetesen van, az első bemutatkozó szórólapokat már előző héten kézbesítették a választókerületekben. A második, programjainkat bővebben ismertető kiadványt a 39. héten kapják kézhez a választók. Az érdeklődők a valasztas.monorse.hu címen elérhető honlapunkon bővebb információhoz juthat, sőt, akár a véleményét is meg oszthatja velünk.

– Miért vágott bele abba gyűjtésbe, amelynek révén Monor városa két újraélesztő készülékkel gazdagodott?

– A gyűjtés február 25-én kezdődött és szeptember 1-jéig tartott. Ez idő alatt sok emberrel beszélgettem, és beigazolódott az, amiben mindig is hittem: az emberek a jó célok érdekében képesek az összefogásra még akkor is, ha nekik maguknak sem könnyű a helyzetük. Az újraélesztő készülék inkább az idősebb korosztálynak nyújthat segítséget a bajban, hiszen náluk nagyobb eséllyel fordul elő a hirtelen szívmegállás. Az viszont nem véletlen, hogy az egyik defibrillátort a monori uszodában helyeztük el, hiszen az utóbbi években sajnos sok esetben a látszólag egészséges sportolók életét menthette volna meg, ha van a közelben újraélesztő készülék. Szerencsére a tervezettnél valamivel több pénz jött össze, így egy gyermekelektródát is tudtunk vásárolni az uszodában elhelyezett készülékhez. A másik készülék egyébként a Monori Rendőrkapitányságon kapott helyet, így a forgalmas városközpontban is segítséget nyújthatnak a rászorulóknak.

 

(x)« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció