Kopjafa a vonatbaleset áldozatainak

2009. október 19.
A Budapest felé tartó Hajdú IC 2008. október 6-án szabályosan megállt a monorierdői vasúti átjárónál, amikor hátulról belerohant egy személyvonat. Az IC hátsó, első osztályú kocsija teljesen összenyomódott, aminek következtében 4-en életüket vesztették, 27-en pedig sérüléseket szenvedtek. Az utoléréses vonatbaleset egyéves évfordulója alkalmából a megállóban – a volt őrház helyén – Monorierdő Önkormányzata és a MÁV közös megemlékezést tartott.

Mentették a menthetőt.
Sok monorierdői segített a sérülteken
Az ünnepségen beszédet mondott Lepesi Zoltán László, a MÁV területi igazgatója, valamint Juhász Sándor, Monorierdő polgármestere. A megjelentekhez szólt továbbá három egyház képviseletében dr. Csáki Tibor plébános, Vladár István református, valamint Selmeczi Lajos evangélikus lelkész. Az áldozatok emlékére állított kopjafát Lepesi Zoltán László és Juhász Sándor leplezte le, melynél az önkormányzat, a MÁV és a hozzátartozók elhelyezték az emlékezés virágait. Műsorával közreműködött a Monori Kamarazenekar Gallai Attila vezényletével, valamint Boros Eleonóra, a Ki mit tud? monori fordulóján felfedezett fiatal énekes. A megemlékezésen jelen volt Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója, Monorierdő község képviselői, az iskola, óvoda vezetője, valamint áldozatok hozzátartozói és a szerencsétlenül járt vonat hajdani utasai.

Az emlékezés emelkedett pillanataiban sajnálatos volt látni, hogy a vonatbalesettől néhány méterre a sietős utasok átmentek a piros fénysorompón, és a közeli közúti átjáróban is akadtak szabálytalankodók. Sok arra járó autós tiszteletlenül viselkedett a rendezvény alatt. A kukás autó sofőrje például keményen nyomta a dudát az ott tartózkodó ismerőse kedvéért. Egy elhaladó gépjármű bátor vezetője pedig odaordított egy politikai felhangú mondatot. Mindez azonban nem csökkentette a rendezvény emelkedett, tiszteletteljes hangulatát, melyet rövid állófogadás követett a Polgármesteri Hivatalban.

 

NR« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció