„Közös nevező” már a térségben is

2009. január 1.
A monori Strázsa újság, a Gemini Tv szerkesztői, valamint a Vigadó Nonprofit Kft. munkatársai 2007 decemberében közösen kezdtek tervezni egy olyan kiállítássorozatot „Közös nevező” címmel,  amelynek célja a monori képzőművészek bemutatása volt. A sorozathoz kiváló helyként kínálkozott a monori Vigadó emeleti folyosója, ahol  a világító és függesztő rendszer kiépítését követően  minden készen állt a kiállítások fogadására.
   

 Tavaly tizenkét monori művészt egy-egy hónapon keresztül mutattak be a szervezők, akik időrendi sorrendben a következők voltak: Koday László, Kiss Adél, Oláh Mara, Szemők György Győző, Takács Ferenc, Kisvári Mihály, Pethő Anikó, Czibor Éva, Varga Virág, Varga Ibolya, Magdó Attila és Pásztorné Borus Piroska.
    A megnyitók kivétel nélkül nagy sikerrel zajlottak. Szakértő művészek, tanárok nyitották meg a kiállításokat; zenei, irodalmi műsorral gazdagították a programokat. A kiállító művészek minden alkalommal kis fogadással várták az érdeklődőket, ahol lehetőség nyílt egy kötetlen beszélgetésre is.
    A „Közös nevező” kiállításait sokan látogatták Monorról és a környező településekről is, több esetben iskolai osztályok rajzóra keretében jöttek ismerkedni a művészek alkotásaival, szakértő rajztanárok vezetésével.
    Az eddig kiállító művészek alkotásaiból, január 22-én 17 órakor, a Magyar Kultúra Napján nyílik közös kiállítás, amelyre a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. A kiállítás március 12-ig ingyenesen látogatható.
    A „Közös nevező” ezzel nem ér véget. 2009-ben a rendezvénysorozatot regionális szinten folytatja a főszervező Vigadó Nonprofit Kft. Ehhez olyan, a régióban élő művészek jelentkezését várják, akik már legalább egy zsűrizett alkotással rendelkeznek, és szeretnének kiállítani a Vigadó emeleti galériájában kulturált, igényes és biztonságos környezetben.
    A kiállításokat teljes egészében a Vigadó Nonprofit Kft. bonyolítja le, igények szerint elkészíti a meghívókat és a plakátokat, továbbá teljesen megszervezi a megnyitót is. A részletekről érdeklődni  a vigado@vigadokft.hu e-mail címen lehet, vagy személyesen a monori Vigadóban. A kiállítóhelyről további információ a  www.vigadokft.hu címen olvas-ható.    Hanzelik Andrea
Címkék: Közös nevező Vigadó művészet kiállítás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció