Még érdemes pályázni!

2009. október 19.
Bármennyire felgyorsult körülöttünk az idő, s bármennyire is szélesedik az információs sztráda, úgy tűnik a szájról szájra terjedő (akár suttogó?) propagandának még mindig nincs igazi versenytársa. Annak ellenére ugyanis, hogy a térségben több médium is gyakran hírt adott már az utóbbi másfél évben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) híreiről, pályázatairól, több településen igazán akkor kezdtek iránta érdeklődni az érintettek, amikor az első nyertesektől értesültek az újabb támogatási forrás létezéséről.

Az állítással viszont nem maradéktalanul ért egyet Vékony Ferenc, a két kistérségre is átnyúló hatókörrel működő Strázsa- Felső Tápió Nonprofit Kft. elnöke, mert szerinte a lehetőségeikhez képest nagyon sokat tettek a megcélzott önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek tájékoztatásáért. A megszokásból eredő közömbösség, az új iráni bizalmatlanság, távolságtartás azonban nagy úr. Ennek ellenére az eddig meghirdetett és elnyerhető pályázatokat mind felüljegyezték a térségben, s egyetlen fillér se maradt az „ablakban”.

– A Monor és Nagykáta térségébe átnyúlóan jött létre a nonprofit kft. – mondta Vékony Ferenc. – Ebben csaknem mindegyik önkormányzat, sok vállalkozó, számos erős civil közösség és magánszemély is képviselteti magát. Ez a rendszer garantálja az esélyek egyenlőségét s az értékek reális mérlegelését.

– Jelenleg új pályázati szakaszhoz érkeztünk, amely október 1-jétől október 31-éig tart – folytatta az elnök. – Most elsősorban azokat kell biztatnunk, akik még nem hallottak rólunk vagy az általunk közvetített lehetőségekről. A legfontosabb, hogy bármelyik elérhetőségen minél gyorsabban vegyék fel velünk a kapcsolatot. Ha nem kaptak az újságunkból, nyugodtan keressék fel a polgármestereket, ők részletes tájékoztatással tudnak szolgálni. A szervezetünk akár telefonon keresztül is tájékoztatja azt az érdeklődőt, akinek legalább már egy formálódó jó gondolata van arról, hogyan kapcsolódhatna be szűkebb, vagy tágabb térsége termékeinek értékesítésébe, vagy például a turisztika, a borászat, a szabadidő közösségi lehetőségeinek fejlesztésébe. Nem kell megijedni, munkatársaink a hivatalos kiírásokat prózai nyelvre fordítják, minden praktikus dologban segítenek, s aki most véletlenül kifut a határidőből, a novemberi, illetve a tavaszi lehetőségekről is tájékoztatjuk. Nekünk is érdekünk a pályázók sikere, mert csak magas arányú sikeres pályázatok után igényelhetjük a működési költségeinket.

Ötmillió forint alatt még üzleti tervre sincs szükség; egy monorierdői vállalkozó 8oo ezer forint támogatást nyert el, a monorierdői piacra 25 millió, a bényei evangélikus egyház terveire 40 millió forint jutott ilyen úton. Azt hiszem, a hely és az idő rövidsége miatt egyelőre ennyi információ és adat is elég ahhoz, hogy az érdeklődők telefont ragadjanak és felhívjanak bennünket a 06-29-551-030-as telefonszámon.

 

VJ« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció