Megműtötték az üllői kisfiút

2018. június 17.
Múlt havi lapszámunkban megírtuk Rolika szomorú történetét. Az üllői kisfiú születése óta számos egészségügyi problémával néz szembe, és bár még hosszú küzdelmes út áll előtte, most úgy tűnik, hogy az eddigi legnagyobb akadályt sikerrel vette.

Légcsőszűkülete miatt egy komoly műtét várt rá Londonban, a beavatkozást május 27-én elvégezték, a nyolc hónapos kisfiúnak így minden esélye megvan arra, hogy lélegeztetőgép nélkül folytassa tovább az életét. Ugyanakkor még korai lenne megnyugodva hátradőlni, Rolikát még egy darabig megfigyelés alatt tartják az angol orvosok, a későbbiekben pedig újabb megpróbáltatások várnak a csöpp fiúra, a légcsőszűkület mellett további egészségügyi problémák is nehezítik az életét. Azt például már most lehet tudni, hogy két éves korában egy fontos gerincműtét vár rá, amit várhatóan a pécsi kórházban végeznek el. De ne szaladjunk ennyire előre az időben, a továbbra is fennálló nehézségek ellenére most inkább örüljünk annak, ami van: a légcsőműtéttel Rolika egy lépéssel közelebb került a felépüléshez. További amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a kisfiú betegségének híre hallatán rengetegen fogtak össze és segítettek az üllői családnak.
- Elmondhatatlanul hálásak vagyunk azoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a műtét megvalósulásához. Olyan összefogásnak lehettünk tanúi, amilyenről nem is álmodtunk a mai világban. Nem csak üllőiek, a környékbeli településekről, például Ecserről és Monorról is érkezett segítség – mondta lapunknak Mikla Istvánné, Roland dédnagymamája.
A kisfiú megsegítésére Farkas Brigitta, Medveczky Melinda és Németh-Szűcs Ildikó jótékonysági estet szervezett az üllői sportcsarnokban. A Jótékonysági tarka est Rolikáért című rendezvény szervezéséhez csatlakozott Virág Tímea elnök vezetésével a Magyar Vöröskereszt Üllői Szervezete is. Kérdés nélkül álltak a kezdeményezés mellé azok a fellépők is, akik az est műsorát adták. Mikla Istvánné hangsúlyozta, a szervezők mindent tapintatosan intéztek, energiát és időt nem sajnálva dolgoztak a rendezvény megszervezésén, amiért az egész család nagyon hálás.
Rolikát a nagymamája, kísérte el a londoni műtétre. Angliában a család számára egy eddig ismeretlen magyar, Petrényi Ilona segített neki az eligazodásban.
- A kórház jóvoltából egy szomszédos hotelben sikerült szobát szerezni, a lányom pedig annyit lehet a kisfiúval, amennyit csak szeretne. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mikor jöhetnek haza. Az orvosok csak akkor engedik ki a kórházból a kicsit, ha problémamentesen zajlik a felépülés – mesélte Mikla Istvánné. 
A szomorú eset kapcsán bebizonyosodott, hogy vannak még jó emberek, akiknek a segítségével a legnehezebb napokat is könnyebb túlélni. A kis Roland és családja ezzel a műtétnek és az emberek önzetlen segítségének köszönhetően a legnagyobb dolgot kapták vissza: a reményt, hogy van kiút még egy ekkora tragédiából is. Ettől többet talán nem is lehet tenni, talán csak még egyet, amit a dédnagymama is kért: imádkozni ezért a csöpp kisfiúért.
V. N.


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció