Megszépült a Strázsahegy!

2011. május 31.

A Monori Borút Egyesület harmadik alkalommal hirdette meg a tavaszi strázsahegyi nagytakarítást április 30-ára. A kezdeményezést a Kövál Zrt. karolta fel azzal, hogy ezen a napon térítésmentesen vette át a rendezvény keretében összegyűjtött hulladékot.


A gyülekezőket Szent Orbán várta a kis téren, ahol már 9 órakor szép számban jelentek meg a tiszta, rendezett környezet iránt elkötelezett aktivisták. A csoportok kialakítását követően mindenki elindult a maga területére, és hozzálátott az illegálisan összehordott hulladékkupacok felszámolásához. A Bereki-dűlő és a Vágóhídi pincék környékét a monori bankok szövetségéből jelentkező önkéntesek tisztították meg – a munka oroszlán részének felvállalásával.
            Egy kisebb csapat – idei új feladatként – a turistaút és a tanösvény útvonalának környezetét tette rendbe. Megtörtént a pinceüregek (tanösvény 11. állomása) körüli tavaszi fű- és bozótirtás, valamint a Strázsahegyen áthaladó utak turistajeleinek láthatóvá tétele is.
            Örömmel tapasztaltuk, hogy az előző évek munkája eredményesnek bizonyult. A hegy belső részein ugyanis érzékelhetően kevesebb szemetet kellett összeszednünk a tavalyinál. Ám a külső területeken voltak erősen szemetes részek is.
            A különböző helyszíneken mintegy száz ember dolgozott a városrész megszépítéséért. Lényegében az egész hegy megtisztult. Az összegyűjtött szemetet – az 5,5 tonnányi, 35 m3-es hulladékhalmot  – Assenbrenner Sándor, Radácsi Ede, Herda Tibor, Csuzi Szabolcs, és Hanzelik Lajos segítői szállították el a hulladékudvarba.
            A jól végzett munka öröme piroslott az arcokon, amikor a megérdemelt ebédre gyülekeztek a Vállalkozók Monori Szervezetének pincéjében. A Mikla család keze által készített ízletes gulyásleves igazi sikert aratott. Köszönet érte! Köszönjük továbbá a Rábai pékségnek a friss kenyeret, az egyesület tagjainak pedig a szomjoltó borokat!
            A civil lakosok mellett részt vettek az eseményen: Budapest Bank, CIB Bank, K&H Bank, Raiffeisen Bank, Monor és Vidéke Takarékszövetkezet, Erste Bank, Nyugdíjas Vasutas Klub, Strázsahegyi Polgárőr Egyesület, Nagycsaládosok Monori Egyesülete, Vöröskereszt Telepi Szervezete, Monori Gyermekotthon.
            Köszönjük a cégek, szervezetek támogatását, valamint az önkéntes polgárok példaadó szorgalmát, kitartását!
Kaltenecker Andrea

 

Címkék: szemétszedés környezetvédelem Strázsahegy

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció