Megújul a gyáli központ

2011. július 13.

Megkezdődött a gyáli városközpont és a piac megújítása. A beruházás keretében felújítják és kibővítik a polgármesteri hivatal épületét. Jövő májustól az okmányiroda új, félköríves, emeletes épületszárnyban kap majd helyet, a modern létesítmény előtt pedig parkosított teret alakítanak ki.


   Nyolcszáz méteres szakaszon megújul és egyirányúvá válik a Kőrösi út. Az új nyomvonal közelebb halad majd a vasúti pályához, és a Kisfaludy valamint Táncsics Mihály utcánál csatlakozik be a régi nyomvonalba. Az út mellett kerékpárút épül, valamint a hivatal, az egészségügyi központ és a környéken található szolgáltatások könnyebb megközelíthetősége érdekében parkolókat alakítanak ki az út mentén. A vasút másik oldalán, a Bacsó Béla és a Kisfaludy utca között végig leaszfaltozzák a Vasút utcát. Az építkezés befejezése után fásítás, parkosítás kezdődik a városközpontban.
   A pályázat tartalmazza a Zöldségpiac területének megújítását is, melynek munkálatai várhatóan július közepére készülnek el. A rekonstrukció során a piac igényes díszburkolatot kap, valamint felújítják a csapadékvízelvezető-rendszert. A még meglévő betonasztalokat elbontják és helyettük időjárásnak és igénybevételnek ellenálló horganyzott asztalokat telepítenek.
    A városközpont és a piac rekonstrukcióját a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 726 millió forinttal támogatja, az önkormányzat megközelítőleg 400 millió forinttal járul hozzá.
   – Ezek megvalósulása után a következő beruházás a korábbinál korszerűbb rendőrőrs építése lesz – tájékoztatta lapunkat Pápai Mihály, Gyál polgármestere. – Az új épület a városközpontban, a Kisfaludy utcában kap majd helyet. A teljes mértékben önkormányzati forrásból megvalósuló projekt a jövő év közepére készülhet el.

 

Címkék: beruházás városközpont

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció