Megújul Monor központja

2011. május 25.
A vártnál valamivel később, de végül támogatásáról biztosította Monor Város Önkormányzatát a „Pest megyei településközpontok fejlesztése – Integrált településfejlesztés Pest megyében” című pályázattal kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázatban szereplő fejlesztések a három évvel ezelőtt elkezdett városközpont felújítási program befejezéséhez biztosítanak fedezetet.

A pályázat során megvalósuló beruházások összes költsége körülbelül 950 millió forint, amelyből az önkormányzat nagyjából 220 millió forintot biztosít. Ezzel együtt az elmúlt három év fejlesztéseit is beleszámítva a városközpontot érintő önkormányzati és magánberuházások összege meghaladhatja majd kétmilliárd forintot.
– A fejlesztés legfontosabb eleme a Kossuth Lajos utca megújítása az Arany János és a József Attila utca között – mondta Rajki László, a projektért felelős Monori Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. – Itt teljes mértékben kicserélődik az útburkolat, így lehetőség nyílik arra, hogy a forgalommal párhuzamos parkolókat alakítsunk ki. A Vigadó mellett, az Ady, Kossuth és Deák utcák kereszteződésébe körforgalom épül, amelynek közepén egy kis szökőkutat is elhelyezünk. Az út melletti zöldterületek új burkolatot kapnak, a jelenlegi kerékpárút is végleges helyére kerül. Megújulnak a városközpont terei is. Új homlokzatot kap a városi könyvtár és zeneiskola épülete, amelynek udvarán egy korszerű zárt játszóteret alakítunk ki. A Művelődési Ház és a piac parkolási gondjait enyhíti majd a Dobó István utca Bocskai és József Attila utca közötti részének felújítása, illetve ezen a parkolóhelyek kialakítása.
JAP

 

Címkék: beruházás városközpont

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció