Megvannak a régió csodái

2014. május 29.

Lezártuk a szavazást, olvasóink kiválasztották a régió hét csodáját.


A Régió újság április lapszámában hirdettük meg játékos vetélkedőnket, amely keretében régiónk „csodáit” kerestük. Arra kértük olvasóinkat, hogy a lapban és a kiadó internetes oldalán közzétett felsorolásból válasszák ki a leginkább tetsző, szívükhöz legközelebb álló ember alkotta építményt, természeti csodát, esetleg egy rendezvényt vagy fesztivált, amelyet arra érdemesnek találnak, hogy másoknak is bemutassanak, amelyre valamiért büszkék, vagy csak – egyéb magyarázat nélkül – egyszerűen tetszik önöknek.
A lista összeállítása során nélkülöztünk mindenféle tudományos módszert, mindössze a szubjektív megítélésünkre hagyatkoztunk, mikor elkészítettük a felsorolást.
Nem tudtunk mindenki számára maradéktalanul elfogadhatót alkotni. Volt, aki elvette volna a felsorolásból, a szerinte oda nem illőt, más pedig hozzátett volna, mert úgy vélte, lényeges alkotást hagytunk le a listáról. Tudjuk, mindenkinek a sajátja a legfontosabb. Természetesen senkit sem állt szándékunkban megbántani azzal, hogy egy-egy településről kevesebb, vagy adott esetben egyetlen jelölés sem szerepelt a felsorolásban. Tudjuk, hogy minden városban, községben, faluban vannak értékek, amelyre a lakosság okkal lehet büszke.
Érdekes volt tapasztalni, hogy mely települések vették komolyan a játékot, honnan érkezett be a legtöbb szavazat, mely város vagy község lakói voltak a legaktívabbak a voksolás során. Láthattuk, hogy mely települések próbálták megragadni a kínálkozó reklámlehetőséget és kik voltak, akik fontosnak tartották, hogy egy általuk életre keltett rendezvény, a településüket gazdagító épület vagy természeti érték kerüljön be a régió hét csodája közé. Még akkor is, ha ez csak egy játék, amelyet rajtunk kívül senki sem tart számon.
Ezúton ünnepélyesen kijelenthetjük, hogy a játékos szavazás alkalmával olvasóink a Dolina-völgyet, a Gyömrői Tófürdőt, a Monori Pincefalut, a Nyáregyházi falunapokat, a Pusztatemplomot, a Teleki-kastélyt és a Vecsési Káposztafesztivált tartották a felsorolt épített és környezeti értékek, rendezvények közül alkalmasnak, hogy a régió 7 csodájaként említsük őket.
Ezeket az épületeket, rendezvényeket, természeti értékeket mi is jó szívvel ajánljuk olvasóinknak, hiszen hangulatukkal, szépségükkel, múltjukkal és vélhetően jövőjükkel is hozzájárulnak ahhoz, hogy közvetve vagy közvetlenül szebbé tegyék az életünket.

Fedezzék fel bátran a régiót, ismerjék meg azokat a csodákat is, amelyeket ezen a listán nem olvashattak. Ha pedig különlegeset látnak ne legyenek restek közölni velünk, mert bármerre találhatunk olyan értékeket, amelyekbe azonnal beleszeretünk, s írunk is róla.
Varga Norbert
Címkék: település épület építmény természet környezet csoda kastély erdő strand dolina falunap

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció