Monori vigasságok és pince fesztivál

2011. május 24.
2011. május 28-án immár harmadik alkalommal rendezi meg a Monori Borút Egyesület és a Gazdakör az Orbán-napi vigasságok és Strázsahegyi pincék fesztiválját. A bor, a kultúra, a művészet és a gasztronómia kedvelőit idén 20 pincében várják.

A rendezvény a Szent Orbán tér környékén kerül megrendezésre14 és 22 óra között. A borok mellett kulturális programokkal is várjuk vendégeinket. A pincék között a Monori Strázsák és a Lakitelki Néptánccsoport tagjai ropják majd a táncot, míg a talpalávalót a Borfolk és a Kalapos húzza. A kilátogatók hallgathatják Szabó Sándor tárogatóművészt és Pék Zsuzsit is, amint kecskedudájából csal ki különleges dallamokat. Kézművesekkel is találkozhatunk, akik szebbnél szebb portékákkal várják a vendégeket.
A művészet a pincékbe is beköltözik. Megtekinthetjük Kiss Adél, Kürtösi Edina és Koday László alkotásait, valamint dr. Dobos György helytörténeti kiállítását.
A hegyre érkezők nemcsak szomjukat olthatják a helyi és a vendégborászok által készített remek borokkal, hanem éhségüket is csillapíthatják.
Kóstolópoharat 2900-ért lehet vásárolni, amely a pohár mellett tartalmaz minden borásznál egy kóstolást is. Idén is lehet előre poharat foglalni a Monori Borút Egyesület honlapján (www.monoriborut.hu), aki így tesz, nyakba akasztható bortartót kapnak ajándékba.
Hamisítatlan fesztiválhangulat, jó borok a helyi- és vendégpincészetekből, egyesítve gasztronómiai és kulturális megállókkal. Jöjjön ki a családjával, párjával, barátaival, rokonokkal, üzletfelekkel, vagy akár egyedül mert itt barátokra talál!

Kérjük, a parkolási nehézségek elkerülése végett inkább gyalogosan vagy taxival látogassanak fel a rendezvényre.


Címkék: rendezvény bor Monori Borút Egyesület Strázsa-hegy Monori Tavaszi Fesztivál

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció