Monorierdő a fejlődés útján

Önkormányzat

2014. augusztus 21.
A több mint 4000 lelket számláló Monorierdőn sok új fejlesztést üdvözölhetett a lakosság az elmúlt évek alatt, de a jövőre vonatkozó tervek is azt sejtetik, hogy nem tér le a megkezdett útról a település. Szente Béla Monorierdő polgármestere városfejlesztési terveiről beszélt lapunknak.

A tervek között szerepel az utak felújítása, járdaépítés, aszfaltozás, amelynek eredményeként 25 százalékkal több út kap szilárd burkolatot, emellett a meglevő utakat is felújítják – tudtuk meg a polgármestertől, de a program keretében várhatóan megújul az iskola és az óvoda épülete is.
Komoly javulás várható az egészségügyi ellátásban, ha megépül Monorierdő új egészségháza. Jelenleg a beruházás előkészítése zajlik: három tervezési ajánlat érkezett az önkormányzathoz, amelyek elbírálása folyamatban van.
– A lakosság régi álma valósulhat meg az új egészségház kialakításával. Két új körzeti orvosi rendelő, egy gyermekorvosi rendelő és egy fogorvosi rendelő lesz az új épületben – mesélte Szente Béla.
A fejlesztések megvalósításához közel 120 millió forintra lesz szüksége a településnek – tudtuk meg a polgármestertől, aki az elkövetkező öt évre előrevetítve reálisnak látja a kihirdetett program megvalósítását. Mint elmondta, Monorierdő a jelenlegi gazdasági helyzetben képes arra, hogy kigazdálkodjon 10 millió forintot éves szinten, a fennmaradó anyagi terheket pedig pályázati pénzek bevonásával csökkentené a településvezetés. Pályázat híján a kormány engedélyével, kedvezményes hitel igénybevételével valósítanák meg a beruházások egyes részleteit.
V.
Címkék: település fejlesztés pályázat költségvetés

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció