Női sportolókkal bővül az Üllő SE

2012. szeptember 20.
Napjainkban már nem okoz meglepetést, amikor azt halljuk, hogy egyre több nő választja sportként a labda­rúgást. Országos jelenség, hogy növekszik a női labda­rúgócsapatok száma, a térsé­günkben is van már néhány, egy pedig éppen most van alakulófélben Üllőn.

Király Zoltán az Üllő SE elnöke lapunknak elmondta, a lányok nyár elején keres­ték meg azzal, hogy az üllői egyesület berkein belül sze­retnének létrehozni egy női labdarúgócsapatot.
– Természetesen örül­tünk a megkeresésnek és igyekeztünk az egyesületen belül megkeresni a lehető­séget a lányok számára. Úgy néz ki, hogy sikerül meg­egyeznünk a László Kórház csapatának egykori váloga­tott labdarúgójával, Nagy Zsuzsával, aki szakmailag segítheti a felkészítésüket. A jelentkezők között akad, aki már találkozott a sportág­gal, de olyan is van, aki sem­milyen alappal nem rendel­kezik. A különböző tudás és erőnlét miatt másfajta edzésmódszert kell alkal­maznunk, mint a férfiaknál, akik általában gyermekko­ruk óta kötődnek a labda­rúgáshoz. Például kezdők esetében sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a labdakezelésre – mondta az egyesület vezetője.
Király Zoltánnak 22 lány jelezte, hogy szeretne részt venni az ősztől minden hét­főn és pénteken tartott edzé­seken, ám az még korántsem biztos, hogy mindannyian megtalálják a számításaikat a labdarúgásban. Az egyesü­let elnöke azonban hozzátet­te, nem gondolja, hogy a lá­nyok aktivitásával különösebb probléma lenne, sok esetben tapasztalta már, hogy az edzéseken aktívab­bak a nők, mint férfitársaik, a különféle gyakorlatokat sok­szor lelkiismeretesebben tel­jesítik a férfi futballistáknál.
Az üllői labdarúgó-egye­sület vezetése úgy döntött, hogy a 2012–2013-as idényt a lányok felkészítésére szán­ja, jövőre pedig elképzel­hető, hogy elindítják a női csapatot a megyei bajnok­ságban.

varga
Címkék: labdarúgás női labdarúgás üllő,

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció