Összefogással épült az új központ

2013. március 20.
Március elején átadták Mendén a megújult szabadidőközpontot. 

Az új központ felújítási munkái 2012 márciusában kezdődtek, egy teljes évre volt szükség, hogy minden elkészüljön és megnyissa kapuit a Mendei Szabadidőközpont. 
A beruházás pályázati pénz nélkül, a mendei lakosok, vállalkozók és a városvezetés példaértékű összefogásának köszönhetően, közel 40 millió forintból valósult meg. 
Kaszanyi József, Mende polgármestere elmondta, a szabadidőközpont épülete teljes körű felújítást kapott, külseje és belső terei is átalakultak, megújultak. Erre nagy szükség volt, ugyanis az épületet 52 évvel ezelőtti átadása óta csak részlegesen újították fel. Egyetlen komolyabb átalakítás a tetőfelújítás volt, amikor a lapos tetőt nyeregtetőre cserélték az épületen. 
A szabadidőközpont korábban csak a községi könyvtárnak és a településen rendezett báloknak adott otthont, felújítása után azonban a szolgáltatások széles köre várja a vendégeket. A bővítés után az épületben helyet kapott egy modern gépekkel felszerelt fitneszterem és szolárium, egy gyermekek részére kialakított korszerű játszóház, és egy különleges technikával működő só­­barlang. Az épület központjában 200 fő befogadására alkalmas színháztermet és gasztrobárt alakítottak ki. 
Kaszanyi József elmondta, hogy a régi épület üzemeltetése éves szinten 6.8 millió forintjába került a községnek, ezzel szemben a felújított központot már egy vállalkozó üzemelteti, így az önkormányzat a felszabaduló összeget másra fordíthatja. – Természetesen az önkormányzat korábbi jogosultságai megmaradtak, az épületet továbbra is a megszokott módon és ingyen használhatják a civilszervezetek és az oktatási intézmények – tette hozzá a polgármester. 
Nem csak a szabadidőközpont épülete, hanem a környezete is új köntösbe öltözik. A központot körülölelő Szent István park is teljes felújítást kap. A parkosítás mellett Szent István szobrát is kicserélték, melyet egy helyi kőfaragó adományozott a községnek. 
A felújításoktól Mende közösségi és kulturális életének felpezsdülését várják a helyiek.  

Varga Norbert
Címkék: Mendei Szabadidőközpont felújítás beruházás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció