Óvodások a menhelyi kutyákért

2009. október 19.
Több mint egy mázsa száraztápot, konzervet gyűjtöttek a monori Kossuth óvodában a vasadi állatmenhelyen gondozott kutyák számára a gyerekek és szüleik.

Az ötlet egy kolléganőjétől származott – tudtuk meg Trincsiné Márton Zsuzsanna vezető óvónőtől –, aki igen nagy állatbarát, és szerette volna, ha az állatok világnapja fontosságának megértése nem mindennapi események révén is közelebb kerül az óvodásokhoz.

Az ötlet akkora sikert aratott, hogy az állateledel gyűjtésére szánt egy hetet egy újabb héttel meg kellett hosszabbítaniuk: egyre csak jöttek a felajánlások. A szülők nem csak a saját pénztárcáikat nyitogatták, hanem a gyerekekkel együtt üzleteket is felkerestek adományokért.

Az állatmenhely nagy örömmel fogadta, s a napokban el is szállította a jókora mennyiségű kutyatápot.

Amint megtudtuk, ugyancsak nagy tetszés fogadta egy vakvezető kutya bemutatkozását, „aki” az óvoda udvarán mutatta meg, hogyan segíti gazdáját a közlekedésben. Az állatorvos, dr. Zöldi Lajos pedig arról beszélt az aprónépnek, hogyan kell emberségesen bánni a családokhoz szegődött barátokkal: kutyákkal, cicákkal.

Az óvodában ezekben a hetekben másfajta gyűjtés is zajlik: az intézmény egy szegletében elektronikai hulladék és papír tornyosul, amelyet a gyűjtés végeztével megvásárol és elszállít egy erre szakosodott cég. Az így szerzett pénz környezetvédelmi célokat szolgál majd: segítségével az óvodaudvar lesz szebb, kevésbé poros és virágosabb.

 

KZS« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció