Pályázati siker: megújul a Babarózsa Bölcsőde

2013. február 18.
A hosszú várólista megszűnését jelentheti az üllői bölcsőde megújítása, bővítése, melyhez több mint 100 millió forinttal járul hozzá egy újabb győztes pályázat. 


„Az üllői Babarózsa Bölcsőde kapacitásbővítése” című, KMOP­-4.5.2-11-2012-0010 jelű pá­lyázaton Üllő önkormányzata bruttó 127 576 931 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. 
A beruházás keretében a jelenlegi 48 férőhelyes Babarózsa Bölcsőde kapacitása 50%-kal nő, így a megújult intézményben 72 gyermek befogadására és gondozására lesz lehetőség. A beruházás keretében 2 új csoportszoba létesül az új, kibővített épületrészben, a meglévő épületet pedig felújítják. 
Az intézmény játszóudvara is megújul. Erre és az épület felszerelésére, berendezésére eszközbeszerzés útján lesz lehetőség. Az épület kialakítandó emeleti szintjén gondozónői helyiségek, a földszinten a bölcsődei ellátást biztosító kiszolgáló helyiségek, az intézmény előtt parkolóhelyek kerülnek kialakításra. 
A pályázaton elnyert összeg a beruházás költségének 90 százalékát teszi ki, így az elnyert támogatást az önkormányzatnak 10% önerővel szükséges kiegészítenie.
A beruházás eredményeképpen több gyermek gondozására nyílik lehetőség a bölcsődében, melyre az elmúlt évek jelentős túljelentkezési adatait tekintve nagy szükség van a városban.
A beruházás jelenleg előkészítési szakaszban áll, folyamatban van a támogatási szerződés aláírásához szükséges dokumentáció összeállítása, ütemtervek készítése.
Amennyiben a beruházás a tervek szerint alakul, a 2014. év közepén átadhatják a település megújult bölcsődéjét.

nfo
Címkék: pályázat siker bölcsőde felújítás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció