Pénzt vár a HunGast Pest megyétől

2011. március 24.
A HunGast Kft. értetlenül áll a Pest megyei fenntartású közintézményekben folyó étkeztetés jelenlegi gyakorlata előtt, hiszen ha a megyeháza tud fizetni az ételt jelenleg szállító külső vállalkozóknak, akkor törleszthetné a 800 millió forintra duzzadt adósságát szerződéses partnerének.

A megyei fenntartású középiskolákba, illetve szociális intézményekbe 2007 óta a HunGast Kft. szállította a meleg ételt, de miután az önkormányzat március 2-ig nem fizette ki a januári étkeztetésért kiszámlázott 154 millió forintot, a cég másnap beszüntette a szolgáltatást, s bezárta a konyhákat, étkezőket a 18 érintett középiskolában. A két fél közötti tárgyalások eredménytelenek maradtak, ezért – ellehetetlenülésre hivatkozva – a HunGast március 12-től a bentlakásos speciális iskolákban és a szociális intézményekben is menzastopot rendelt el. A március 17-re 800 millió forintot elérő kintlévősége miatt a HunGast közös megegyezéssel történő szerződésbontást javasolt a megyei önkormányzatnak. A javaslatról pénteki rendkívüli közgyűlésén dönt az önkormányzat.
Kérfalusi Attila, a HunGast Kft. ügyvezetője szerdán azt közölte, hogy az elmúlt napokban sem történt előrelépés a 800 milliós tartozás törlesztésében, miközben – információi szerint – az önkormányzat maradéktalanul kifizeti az érintett intézményekbe jelenleg ételt szállító vállalkozókat. Hozzátette: eddig is erejükön felül segítettek a helyzet rendezésében, hiszen munkatársai egy ideje ingyen dolgoznak, de pénz nélkül legfeljebb március végéig gyakorolhatnak bármiféle gesztust.
Ambrus Andrásnak, a megyeháza szóvivőjének arra a korábbi felvetésére, miszerint a végső megegyezés érdekében a HunGastnak ki kellene nyitnia a 18 középiskola március 3-án bezárt konyháit és étkezőit is, az ügyvezető leszögezte: pénz nélkül nem adják birtokba ezeket a helyiségeket.

 

Címkék: Pest megye közétkeztetés

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció