Pest megyében is több a rendőr

Hatékony a 19 megyés program, eredményes a fokozott rendőri jelenlét

2014. szeptember 30.
Az egész ország területére kiterjed az az intézkedés, amely több hónapon keresztül öt megyében biztosította a közterületeken a 24 órás rendőri jelenlétet. A program végrehajtása során a tervezett szolgálatos állományon felül, túlóra terhére végeznek járőrözést a helyi rendőrök. 

A program július 1-jétől vált országossá. Pozitív hatásai szinte azonnal érezhetőek voltak. A bűnügyi és közbiztonsági helyzet folyamatos elemzését követően a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén a nap 24 órájában minden településen megjelennek a rend őrei. A rendőrkapitányságok és a körzeti megbízottak munkáját szükség esetén a Készenléti Rendőrség munkatársai segítik. 
A szolgálat egy részét gyalogosan teljesítik a rendőrök, így közvetlenebb kapcsolatba kerülhetnek a települések lakosaival, jobban megismerhetik a helyiek problémáit, javítva ezzel a rendőrség és az állampolgárok közötti kapcsolatot. A lakosság részéről érkező visszajelzések alapján a fokozott rendőri jelenlét rendkívül hasznosnak bizonyul. Az elmúlt évek intézkedési kultúraváltásának része, hogy a rendőrök párbeszédet folytatnak a lakossággal, együttműködnek a települések önkormányzataival, civil szervezeteivel, az oktatási intézmények vezetőivel, valamint az egyházak képviselőivel. A rendőrök a munkába bevonják a helyi polgárőröket is.

Rendőrök gyalogszerrel Monor főutcáján - javul a biztonságérzet
A közterületi jelenlét jelentősen javítja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét és hatékony fellépést tesz lehetővé a helyben jelentkező problémákkal szemben.   
A Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén a közterületen elkövetett bűncselekmények és a közlekedési balesetek száma jelentősen csökkent.
A 19 megyés program keretében a rendőrök több olyan személyt fogtak el, akiknek valamely hatóság a körözését rendelte el.

nfo
Címkék: közbiztonság rendőrség Monori Rendőrkapitányság járőr akció

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció