„Rendőr” lett az egerészölyvből

2012. február 23.

A rendőrök a rendkívüli hidegben nem csak a rászoruló emberekre figyeltek, hanem az ilyenkor ugyancsak segítségre szoruló állatokra is.


Kertész Attila rendőrzászlós, körzeti megbízott, külterületi járőrszolgálatban vette észre, hogy a mínusz tíz fokos hidegben egy egerészölyv ül a mike­buda­i határban a hóban, nem messze az úttól. Az ember közeledtére sem volt képes felrepülni, hagyta magát „elfogni”.
    A rendőr papírdobozban szállásolta el, s a jár­őr­ko­csival az albertirsai őrsre vitte, melegedni.
    Miközben a madárnak fogalma sem volt róla, hogy olyan helyen időz, ahol inkább jómadarak szoktak megfordulni, telefonálgatás kezdődött. A rendőrök több állatkórházat és tájvédelmi körzetet is felhívtak, mire kiderült, hogy a kecskeméti állatkórház tudja fogadni a szárnyas beteget. Méghozzá úgy, hogy a vadaspark értesítette a Duna-Ipoly Tájvédelmi Körzet természetőrét, aki elautózott az egyik ceglédi benzinkútig, s ott vette át a madarat. A vadaspark állatorvosa szerint az utolsó pillanatban: az egerészölyv már nagyon legyengült. 
    Azóta jobban van, meg is gyűrűzték. S mivel az a szokás, hogy a talált madarat a felgyógyulás után ott engedik el, ahol előzőleg megtalálták, tavasszal talán még egy köszönetkört is repülhet a rendőrőrs felett.
    Már csak azért is, mert a gyűrűjén – mivel rendőr talált rá – a „police” felirat szerepel. Így hát alighanem ő az ország egyetlen, rendőrségi logóval ellátott egerészölyve.    
KZS


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció