Rendőrőrsöt avattak Üllőn

2014. április 28.
Március 31-én ünnepélyes keretek között avatták fel Üllő új rendőrőrsét. 


Üllőn annak ellenére évek óta téma volt a rendőrőrs kialakítása, hogy a település közbiztonsága soha nem volt rossz. Köszönhetően annak, hogy a döntéshozók mindig ügyeltek a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek – körzeti megbízottak, polgárőrség, – támogatására. Az új rendőrőrs átadásával pedig még tovább javulhat a település közbiztonsága.
Az ünnepélyes avatáson részt vett Papp Károly, az országos rendőrfőkapitány, Mihály István, a Pest megyei rendőrfőkapitány, valamint a rendőrőrs létrejöttét elősegítő Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Tóth László, a belügyminisztérium helyettes államtitkára.
A ceremóniát Kissné Szabó Katalin polgármester nyitotta meg. Beszédében emlékeztetett a kezdetekre, amikor még az egyetlen körzeti megbízott kerékpárral rótta a község utcáit, majd kitért a képviselő-testület közbiztonságért tett erőfeszítéseire.
– Az utóbbi években a településen tűzoltó-egyesület, polgárőrség és két körzeti megbízott vigyázott a rendre. Az önkormányzat anyagi támogatással, felújított irodával, gépjárművásárlással és üzemanyaggal járult hozzá a működésükhöz – hangsúlyozta Kissné Szabó Katalin.
A polgármester beszéde után Szűcs Lajos osztotta meg gondolatait az ünneplőkkel. A tavaly ősszel kötött megállapodással ellentétben nem 24 órás járőrszolgálat vigyáz a rendre és a biztonságra, hanem egy egész rendőrőrs – mondta a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, majd hozzátette a 2010-es ígéretekkel ellentétben nem 3000, hanem 3200 rendőr teljesít szolgálatot Pest megyében, az ígért 8 új rendőrőrs helyett pedig Üllőn már a kilencediket avatták fel. Papp Károly országos rendőrfőkapitány pedig két rendőrautót ajánlott fel az üllői rendőrőrs részére.
Két nullkilométeres rendőrautót is kapott a város. Fotó: Creative Design
Az őrs a városközpontban, a korábbi polgármesteri hivatal közel 200 négyzetméteres vezetői szárnyában kapott helyet. Az egykor polgármesteri irodaként szolgáló helyiség az őrsparancsnok irodája lett, a korábbi alpolgármesteri irodába pedig az őrsparancsnok helyettese költözhetett be. Az őrsön bűnügyi nyomozók, körzeti megbízottak és járőrök dolgoznak majd – összesen 20 fő teljesít szolgálatot –, s ügyelnek Üllő és a környékbeli települések rendjére.
Varga Norbert
Címkék: rendőrség rendőrőrs bűnügy bűnözés nyomozás rendőr ünnep átadták

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció