Revühangulat monori köntösben

2013. február 22.
Nem mindennapi zenei élménnyel gazdagodhatnak a monori Vigadó vendégei március 23-án

George Gershwin, az a­merikai zongoravirtuóz műveiből összeállított Gersh­win Show Revü vendégelőadása érkezik a Vigadó dísztermébe. A hamisítatlan revü hangulatot idéző show-műsort Kriszt László rendező-koreográfus vitte színre, olyan neves zongoraművészek közreműködésével, mint Mocsá­ri Ká­roly vagy Oravecz György. Az ő zongorajátékuk önmagában is kulcs a sikerhez, hiszen mindketten bejártak már több kontinenst, világhírű koncerttermek közönségeit varázsolták el szólistaként vagy kamarapartnereikkel. 
A show-t megálmodó Kriszt László neve garancia a műsor remek hangulatára és minőségére, a rendezőt kis túlzással a Gershwin-szakértőnek is nevezhetnénk, hiszen a Színművészeti Egyetemen az amerikai zeneszerzőről írta diplomamunkáját. 
– George Gershwin, a kedvenc zeneszerzőm – meséli Kriszt László. – Már gyermekkoromban nagy érdeklődéssel figyeltem a stílusát. A Gershwin-musicalek abban is közrejátszottak, hogy musicalszínészetet választottam miután felvettek a Filmművészeti Főiskolára. Gershwin zenéjének szeretete a mai napig elkíséri az életemet, ezért nagyon örülök, hogy sikerre vihetjük az ő műveiből készült revü-
show-t. Gershwin klasszikus darabjai mellett igazi kuriózumokat is csempésztünk a műsorba. Most a monori régió számára is elhozzuk e nagysikerű darabokat.  
Ahogy Kriszt László fogalmazott: „Pénz, paripa, fegyver nélkül” indították útjára a show-műsort, ami tovább emeli az előadás értékét, hiszen a mai világban maradandót alkotni támogatás nélkül nem egyszerű feladat. Az előadók alkotói lelkesedése, a zene szeretete, ami elsősorban előre viszi a műsort. 
De pontosan milyen élménnyel gazdagodhatnak azok, akik márciusban ellátogatnak a Vigadó dísztermébe? Egyedi, szórakoztató és látványos revüshow műsort láthatnak a vendégek, „Minden ami Gershwin” jeligével. Felcsendül megannyi gyönyörű dallam, amely George Gershwinhez és sok nagy hollywoodi csillaghoz – mint Eleanor Powell, Gin­ger Rogers, vagy Fred As­taire – köthető, mindez kiváló énekesek és táncosok előadásában tolmácsolva. 
A revüshow-t a Kazán István Kamaraszínházban mutatták be tavaly év végén, idén pedig már a fővárosi Moulin Rouge-ban is nagy sikert aratott Kriszt László darabja. 
A Gershwin Show Revü kötelező program azoknak, akik szeretik az amerikai zeneszerző munkásságát és kedvelik a lüktető szving- és dzsesszmuzsikát, melyek némi klasszikus stílussal keverednek. Akik pedig nem ismerik a Gershwin által életre hívott dallamokat, azoknak itt a remek lehetőség, hogy egy feledhetetlen élménnyel gazdagodjanak és bepillantást nyerjenek egy letűnt kor magával ragadó világába.

Varga Norbert

Gershwin 
Show Revü
Március 23. 19 óra
Monori Vigadó Díszterem
Monor, Kossuth Lajos utca 65-67.
Jegyár elővételben 1900 Ft.
Tel.: 29/410-409, e-mail: vigado@vigadokft.hu 

Koreográfusok:  Kollár István /Steve/, Szentmihályi Angelon Xilon /Angelo/ 
Rendező-koreográfus:  Kriszt László

Közreműködnek: Oravetz György és Mocsári Károly zongoraművészek
Pászthy Viktória, Dani Bella Jennifer, Pogácsás Zsuzsanna, Schupp Gabi
Ledinger Carmen, Rebeka Valu,  Czikora Réka, Engler Zsuzsanna,
Szabó Eszter, Angelo & Liana és mások.

Címkék: show revü Gershwin Vigadó előadás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció