Sajnos a mentőknek is akadt dolguk

2009. április 15.
A motokrossz Kelet Kupa első versenyét március 14-én Monorierdőn tartották a Cornus SE szervezésében. Monorierdői az ország legöregebb motokrosszpályája, már 1971-ben rendeztek versenyt a gujaréti homokdűnéken.

A sportág patinás eseménye az itt megrendezett derbi. Nagyon sok rider állt a rajtgép mögé, 203 porfelhőlovag, ami évtizedes rekord.Az előző napi esőzések ellenére a monori szervező, Vladár Péter, az MX1A kategóriagyőztes versenyző, Vladár Zoltán édesapja tökéletes pályát varázsolt a rajtig, melyhez végül 203-an álltak tíz kategóriában. A futamok az 50 köbcentiméteres osztálytól az Open Pro-ig egészen késő délutánig szórakoztatták a közönséget. Sajnos a kisebb balesetek mellett a mentőknek is akadt dolguk egy alkalommal, de szerencsére ez a bukás sem járt súlyosabb sérüléssel. A következő kupanap április 18-án, Lakitelken kerül megrendezésre.
 

Közép-Kelet-Európa legrangosabb versenye


Május 10-én vasárnap rajtol Monorierdőn a Nemzetközi Országos Motocross Bajnokság második fordulója. A programok az edzésekkel már 9 órakor elkezdődnek, majd 13-kor indítják a rajtot. Közép-Kelet-Európa legrangosabb nemzetközi versenye lesz május 10-én a nyílt magyar motokrosszbajnokság, melyre már rengeteg hazai és külföldi versenyző jelezte az indulási szándékát. Többek között a világ 10 leggyorsabb krosszosa közé sorolt magyar származású Németh Kornél.
A világhírű 108-as rajtszámú versenyzőt a rendező meghívására engedte el a német Sarholz csapat.
A jelenlegi magyar bajnok, Borka János és a bajnokaspiráns, Szvoboda Bence párharca izgalmas pillanatokat ígér a hálás és szakértő közönségnek. Lehet drukkolni a helyi versenyzőkért is, hisz Dilsky Gábor, Forgács József, Vladár Péter is a dobogóra hajt. A technikás akadályok, a homokos nehéz talaj feladja a leckét a porfelhő lovagjainak.
Az extrém és látványos sport, a 40 méteres akrobatikus ugrásokkal és a dobhártyát szaggató hatalmas létszámú startok izgalmas pillanatokat szereznek a kilátogatóknak.
 
Eredmények:
 
MX50:
1. Bertotto Tommaso Mattia, 2. Fazekas Dennis, 3. Szfárli Hunor.
 
MX65:
1. Szondy Levente, 2. Mike Kornél, 3. Török Ádám.
 
MX85:
1. Kovács Gábor, 2. Pál Markó, 3. Pergel Márk.
 
MX2B:
1. Fekete Zoltán, 2. Proksa Róbert, 3. Radva Zsolt.
 
MX1B:
1. Schrenier János, 2. Besze Róbert, 3. Kovács Norbert.
 
Senior:
1. Forgács József, 2. Zanócz Roland, 3. Mátra Ferenc.
 
MX2A:
1. Flóra Márk, 2. Szűcs Kulcsár János, 3. Klinger Dávid.
 
MX1A:
1. Vladár Péter, 2. Baracskai Zsolt, 3. Simon Szabolcs.
 
Extra Amatőr:
1. Bordás László, 2. Havasi Zoltán, 3. Nagy László.
 
Extra-Pro:
1. Spacek Michael, 2. Szvoboda Bence, 3. Bencsik István.DRA
 


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció