Sikeres összefogás

2008. november 15.
Neves művészek (Mocsári Károly, Pólus László, Sziklai Kinga stb.) már régóta hangoztatták, hogy a monori Vigadó dísztermének akusztikája kiváló, méreteiben és adottságaiban Budapest környékén egyedülálló.

A Vigadóban az utóbbi időben több nagysikerű komolyzenei hangversenyt is tartottak, a koncertterem legnagyobb hiányossága eddig azonban az állandó hangversenyzongora hiánya volt.  Így a hangszert eddig minden előadásra bérelni, szállítani, hangoltatni kellett. Ennek a problémának a megoldása érdekében 2007 decemberében a Hegyessy Lions Klub adománygyűjtést kezdeményezett „Zongorát a városnak” címmel. Egy-egy adományozótól legalább 25 ezer forint átutalását kérték egy kimondottan erre a célra nyitott bankszámlára. Október közepéig összesen 3 700 000 forint gyűlt össze az adományozók jóvoltából.
    Látva, hogy a zongora árának fele már rendelkezésre áll, Mocsári Károly elkezdte keresni a hangszert, amit megvásárolhatna a Vigadó. Több kiváló zongorát is megnézett, de sajnos a vevők, azonnal és egy összegben kérték a vételárat, így mindig lecsúsztak a vásárlásról. Végül egy volt zongoratanáránál akadtak egy kiváló minőségű Steinway&Sons típusú hangversenyzongorára, amit a zongorák királyaként is emlegetnek. A vételárhoz azonban még hiányzott 2 700 000 forint.
    Monor Város Önkormányzata októberi képviselőtestületi ülésén döntött arról, hogy a hiányzó összeggel hozzájárul a zongoravásárláshoz, így a zongora végül a Vigadóba kerülhetett.
     Az első koncert 2008. november 14-én 18 órakor lesz. Fellép: Mocsári Károly zongoraművész. Erre az alkalomra várják az adományozókat, akik a megadott számlaszámra, minimum egy „szék árát” (25 000 Ft) befizettek. 
Hanzelik
Címkék: Vigadó koncert Mocsári Károly zongora

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció