Siketlimpia üllői résztvevővel

2013. szeptember 13.
Bulgária fővárosában, Szófiában rendezték meg a 22. Siketlimpiát július 26. és augusztus 5. között.

A magyar kézilabda-váloga­tott keretével vett részt a nyári játékokon az üllői Illés Viktor is, aki korábban már szerepelt hasonló eseményen. Igaz, akkor még a vízilabdacsapat tagjaként utazott Taipeibe, a 21. Siketlimpiára, ahonnan végül aranyéremmel tért haza. Üllő város önkormányzata díszpolgári címmel jutalmazta a fiatal sportoló kiváló eredményét, ezzel Illés Viktor Üllő történetének legfiatalabb kitüntetettje lett. Később sajnos a pénzhiány miatt szétszéledt a csapat, a korábban még vízilabdában jeleskedő sportolók kénytelenek voltak átnyergelni más sportágakra. Viktor is így került kapcsolatba a kézilabdával. 
Az idei nyári játékokon sajnos nem termett babér az üllői fiúnak és csapatának, amit Viktor azzal magyaráz, hogy a magyar siketkézilabda-válogatott tagjai nem igazi kézilabdázók, így nem is tudtak partiban maradni a náluk jóval nagyobb erőt képviselő horvátokkal vagy németekkel.
Viktort nem keserítette el a szerényebb eredmény, hiszen nem is olyan régen kiderült, hogy újra összeáll a vízilabda- válogatott, ahol természetesen az üllői aranyérmes játékosra is számítanak. Így Viktor visszatérhet ahhoz a sportághoz, amelyhez igazán ért. A következő Siketlimpián pedig akár már az aranyéremért versenyző csapat tagja is lehet az üllői sportoló.
varga


Címkék: siketlimpia olimpia sport kézilabda

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció