Szépek közt a legszebb

Interjú

2012. július 19.
Egy gyömrői lány, Bencsik Emerencia lett az idei év közönségdíjas szépségkirálynője. Az elismeréssel együtt a Miss Intercontinental Hungary 2012 címet is elnyerte, ezért ő képviselheti hazánkat a Miss Intercontinental nemzetközi szépségversenyen. Az ország által legszebbnek választott lánnyal maglódi irodájában beszélgettünk.

– Hogy van most a szépségkirálynő-választás után? Megváltozott az élete a verseny óta?
– Köszönöm, jól vagyok. Akkorát azért nem fordul a világ az emberrel, mint ahogyan azt sokan képzelik. Hosszú távon, persze hatással lehet ez a siker az életemre.  Egy ilyen esemény után mindig középpontba kerülnek a lányok. Az egész ország láthatott bennünket, ráadásul a modellügynökségek is árgus szemekkel figyelték a döntőt, és a látottak alapján választják ki azokat a lányokat, akiknek később munkát ajánlanak.

– Jelenleg Gyömrőn él, a munkája pedig Maglódhoz köti. Nem volt ez mindig így, ha jól tudom egy Duna-parti kistelepülésről költözött a régióba. Miért éppen Gyömrőt választotta?
– Dunaalmásról származom, a 2008-as szépségkirálynő-választás után költöztem Budapestre. Amikor megismerkedtem Dobó Ágival, a 2010-es Miss World Hungary győztesével, akkor került a képbe ez a térség. Ági Maglódon lakik a barátjával, a közös vállalkozásunkat is ezen a településen kezdtük el. Ezért döntöttem úgy, hogy a környéken keresek magamnak lakást. Munkába járás szempontjából is praktikus döntés volt Gyömrőre költözni. Itt megvan minden, amire az életben szükség lehet, és a főváros is közel van. Jól érzem magamat Gyömrőn.
 
– Négy éve már szerepelt a szépségverseny döntőjében, a modell pályafutása is akkoriban kezdődött. Most, hogy elért egy komoly sikert, lesz-e lehetősége többet kihozni ebből a szakmából, vagy inkább marad a hétköznapi életénél?
– Természetesen szeretnék élni a lehetőséggel. Az időmet jól kell beosztani, mert a jelenlegi munkám is sok elfoglaltsággal jár. Szerencse, hogy nincs főnököm, pontosabban a magam főnöke vagyok, így a munkámat is könnyebben tudom alakítani az egyéb teendőimhez. A vállalkozásunkat semmi esetre sem szeretném feladni. A mai világban nem árt, ha az ember több lábon áll és nem kizárólag a szépségiparra alapozza az éltét.
 
– Az utóbbi gondolatának a versenyt megelőző napokban is hangot adott, amivel nem lopta be magát a többi lány szívébe.
– Igen, ebből volt is a táborban egy félreértés. Az egyik este meglátogattak bennünket a 2011-es verseny győztesei, hogy beszámoljanak az élményeikről, tapasztalataikról. Szunai Linda, a tavalyi Miss World Hungary azt mondta, gyermekkori álma teljesült akkor, amikor megnyerte a versenyt. Erre mondtam, hogy szerintem nem szabad a szépségkirálynő-választásra alapozni egy életet. Linda erre visszakérdezett, hogy miért jöttem én a versenyre, ha az nekem nem is fontos?
Én nem rosszindulatból mond­­tam amit mondtam, inkább a tapasztalat beszélt belőlem. Mivel 2008-ban már részt vettem királynő versenyen, tisztában voltam azzal, hogy a végén csak három lány kaphat koronát.
A többiek reménye elszáll, és ilyenkor egyes lányok lelke összetörik. Számomra a verseny ugyan olyan sokat jelentett, mint a többi indulónak, de tudom magamról, hogy két lábbal állok a földön, és vannak az életben más fontos dolgok is. Nem törhetek össze, ha a végén nem én kapom a koronát.

– Mi változott a 2008-as versenyhez képest, aminek köszönhető a mostani siker?
– Talán a legfontosabb, hogy érettebb lettem. Ami a visszajelzések alapján úgy tűnik, nem csak a belsőm, hanem a külsőm javára is vált. Négy éve még elpityeredtem azért, mert nem nyertem koronát. Most úgy voltam vele, bármilyen lesz a végeredmény, már az is nagy szó, hogy döntőbe kerülhettem. Meg sem fordult a fejemben, hogy végül közönségdíjas is lehetek.
 
– Ha holnap csörög a telefonja, és az egyik férfimagazin munkatársa keresi, azt kérve öntől, hogy vetkőzzön le. Megteszi?
– Nem. Nem szeretnék azzal a középpontba kerülni, hogy ledobom magamról a textilt. Bikiniben vagy fehérneműben már láthatott az egész ország. Ez erkölcsileg még belefér az életembe. Felépítettünk egy céget, ezáltal nagyon sok emberrel kerültem üzleti kapcsolatba. Mit szólnának ezek az emberek, ha kinyitnák az újságot és viszontlátnának meztelenül. Szerintem komolytalanná válnék előttük. Szerencsére anyagilag sem szorulok arra, hogy a melltartót és bugyit ledobva pózoljak a kamerák előtt.
 
– A térségben élő férfiak reménykedhetnek egy spontán randevúban, ha találkoznak önnel, vagy felejtsék el, mert már foglalt a szíve?
– Van barátom, csak vele randizom.

Varga Norbert


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció