(Sz)épülő Szterényi

2010. július 12.
Épphogy átadták a Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola felújított épületét, máris újabb munkálatok kezdődtek az intézmény területén.

A májusban átadott két új tanterem mellett elhelyezkedő, igencsak leromlott állapotú melléképületen dolgoznak, ahol két újabb gyakorlati oktatótermet alakítanak ki. A megközelítőleg 7 millió forintos beruházás nagy részét Monor Város Önkormányzata, kisebb hányadát pedig Pest Megye Önkormányzata állja. A május végén elkezdődött építkezés során tetőszigetelési, víz-, gáz-, villanyszerelési, vakolási és festési munkálatokat végeznek. A felújításban a lehetőségekhez mérten a diákok és dolgozók is kiveszik a részüket: a tanulók új nyílászárók készítésében, javításokban valamint a termek berendezésében segédkeznek, az iskola férfi dolgozói pedig az aljzatbeton készítését vállalták, miután a vállalkozó másfélmillió forintos árajánlatát túl drágának találták.
– Amennyiben az építkezés a továbbiakban is a terveknek megfelelően halad, előreláthatólag a gépészeti és a festő szakmát tanulók már szeptembertől használhatják a berendezett, felszerelt oktatótermeket – tájékoztatta lapunkat Hangyásné Farkas Ágnes, a középiskola igazgatója.
N.R.


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció