Szinte már hazajár

Második otthona lett Monor és környéke

2012. december 14.
Balázs Paliról két dolog mindenkinek biztosan eszébe jut: a hosszú szőke göndör haj és az érzelmes muzsika. Azonban ennél több kellett ahhoz, hogy az ország vezető politikusait is megszégyenítő ismertségre tegyen szert. 


Balázs Pali fogalommá vált, s nem csupán jellegzetes ismertetőjegyei miatt. Sokáig a bulvárújságok és műsorok is szívesen foglalkoztak vele. Azután, mikor már a sokadik cikkben is olyan gondolatokat adtak a szájába, amelyeket ő soha nem mondott, elege lett. Azt mondta, az önbecsülése és tisztessége többet ér ennél. S hogy miképp tud érvényesülni anélkül, hogy folyamatosan reflektorfényben lenne? Leginkább pozitív kisugárzásával és mérhetetlen tenni akarásával, amely felül tudja írni bárki korábbi előítéletét.
Valószínűleg ennek is betudható, hogy olyan nagy nevek is elfogadták a monori Vigadóba szóló meghívását, mint Illényi Katica, Bon-Bon, Auth Csilla, Zoltán Erika, Homonyik Sándor, Első Emelet, Soltész Rezső, Sipos F. Tamás, Dolly Roll, Gergely Róbert vagy Győrvári Leslie. S hogy miért nem hallottunk arról, hogy 18 fellépő 10 millió eladott lemezzel a háta mögött mind Monoron koncertezett? Mert egy tévéfelvételre jöttek, amely Zenés randevú Balázs Palival és vendégeivel címmel jövő évben lesz országosan látható.
Persze joggal merülhet fel mindenkiben, hogy miért éppen Monor adott otthont ennek a felvételnek. Erről kérdeztük Balázs Palit.

– Az év elején újjáalakítottam a kísérő zenekaromat. Az élet egy monorierdői billentyűssel, Kollár Tamással hozott össze. Őt bíztam meg azzal, hogy vezetőként állítsa össze a zenekart. A sors kegyes volt hozzánk, hiszen egy hónapon belül összeállt a csapat, mind környékbeli zenészekből. Ladányi Péter, a szaxofonosunk és billentyűsünk, valamint öccse, Ladányi Gábor gitárosunk is vasadi. Dobosunk, Sinkovics Zsolt Monoron él. Gál Andrea, Gyarmati Zsófia, Kóródi Szász Evelin pedig a vokalista és a kongás szerepét töltik be a zenekarban. Ezzel a felállással a Balázs Pali Live Band májusban mutatkozott be először a közönség előtt.

– Szerencsén kívül volt valami tudatosság is abban, hogy nem Budapestről választottad a zenekarod tagjait?
– Magamat is vidéki gondolkodású embernek tartom. Most is ott élek, ezért eltökélt szándékom volt, hogy a zenekar tagjai is hasonlóan gondolkodjanak a világ dolgairól. Volt három-négy különböző összetételű együttesem az elmúlt évtizedekben, de ilyen hozzáállású és felkészültségű emberekkel még nem dolgoztam. Ha rendes emberek találkoznak, abból nagyon jó dolgok szoktak kisülni, amit mi is bizonyítunk.

– A térségi kötődés így már érthető, de miért éppen a Vigadó lett a felvétel helyszíne, hiszen nem éppen tévéstúdiónak tervezték.
– A tévénézők sokszor azt hiszik, hogy egy tévéfelvételnek hatalmas hely kell. Mindez abból adódik, hogy a kameráknak egészen más a látószöge, mint az emberi szemnek. A Vigadó dísztermét egyrészt az intézmény vezetőjének hozzáállása, másrészt a helyszín adottságai miatt válasz­tottam, amelyből meghatározó volt a nagy belmagasság. Persze ezt is a zenekarom tagjai ajánlották. A felvétel után nyugodtan mondhatom, hogy tökéletes volt a helyszín. Ha sikeres lesz a műsor, a folytatást is a Vigadóban szeretném felvenni.

– Milyen volt a közönség?
– Elsősorban a vigadósok értesítették ismerőseiket, persze nem volt hiány a jelentkezőből. Előttük viszont le a kalappal, hiszen több adást is egymás után vettünk fel, és még az ötödik óra után is olyan lelkesedéssel tapsoltak, mint az első percekben. Szeretném azt hinni, hogy ez elsősorban a jó műsornak volt köszönhető. Persze minden kiderül majd december 21-én.

– Mi lesz akkor?
– Akusztikus koncertet adunk a zenekarunkkal a monori Vigadóban.

– Úgy látszik tényleg megszeretted a várost.
– Igen, de a történet a teljesség kedvéért úgy szól, hogy Kollár Tamásnak volt egy álma. Az egyik próba után elmondta nekem, hogy régóta dédelgeti magában a gondolatot, hogy egyszer a Vigadóban lévő hangversenyzongorán játsszon. Azt mondtam neki, miért ne? Ha ez az álma, akkor csináljunk egy akusztikus koncertet az együttesünkkel. Azóta összeállt az est programja is, a kétórás előadás első fele főleg karácsonyhoz is köthető lírai dalokból fog állni, a második része pedig egy hagyományosabb Balázs Pali- koncert lesz. 

Papp János
Címkék: Balázs Pali Vigadó zene koncert karácsony

« vissza

Kapcsolódó cikkek:

Legolvasottabb cikkeink:

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció