Szmájli miatt úszhatják meg a gyáli gyilkossági ügyet

2011. április 14.

Egy szmájli, vagyis nevető jel miatt úszhatja meg a büntetést O. Péter, aki hónapokig tudott arról, hogy ismerőse a gyáli diáklány Dombai Bernadett (16) meggyilkolását tervezi.


A fiatalember a rendőrség szerint internetes csevegéseik közben erősítette a tettes Z. Dávid (23) szándékát. Azonban az ügyészség megszüntette az eljárást ellene, többek között azért, mert elfogadta O. Péter védekezését, hogy tréfának vette Detti megölését, amit szerintük a mondat végére helyezett „XD" is bizonyít, amely a netes szótárban a nevetést jelenti.
- Az téves feltevés, hogy az „XD"-vel jelezte a fiatalember, hogy tréfálkozik. A gyilkosságra vonatkozó részeknél ugyanis csak egyszer szerepel nevető jel, mégpedig már a tragédia után, amikor is O. Péter az írja: „majd nézlek a hírekben XD". Ez pedig inkább gúnyos kacaj, mint tréfa, hiszen már közölte Z. Dávid, hogy megölte a lányt - magyarázta Fridman Róbert ügyvéd, aki pótmagánvádat képviseli majd.
Detti szülei, mint mondták, erkölcsi kötelességüknek érzik továbbvinni az ügyet, ha az ügyészség O. Pétert nem vonja felelősségre.
- Felfoghatatlan, hogy ennek a jelnek a segítségével került ki O. Péter az ügyből. Lélektelenségre vall, amit írt, hiszen a lányunk megölésén kacagó jellel gúnyolódik. Ezt minket a mai napig felkavar - temette arcát a kezébe Bernadett édesapja, aki bízik benne, hogy a bíróság is majd úgy látja O. Péter szerepét, mint a Pest megyei rendőrök, akik vádemelési javaslattal éltek.

Forrás:www.blikk.hu

Címkék: gyilkosság rendőrség

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció