Találkozó Pakonyon

2011. július 18.
Hagyományőrző és kulturális találkozót szervez a  Felsőpakonyi Lovas és Hagyományőrző Egyesület július 30-án a felsőpakonyi Pálfi-tanyán. A rendezvény célja a magyar kulturális értékek megőrzése és a hagyományok ápolása mellett a közösségformálás, és az összefogás elősegítése.

A programok 10 órakor kezdődnek a Szomódról érkező Kassai Lovasíjász Iskola bemutatójával, ezután Buck Viktor csikós, majd Scheik József fogathajtó következik. A színpadon fellép a Kösöntyű néptánccsoport, majd dr. Obrusánszky Borbála men­dei történész előadását hallhatja a közönség, amely után amatőr felsőpakonyi versmondók szavalnak. A rendezvényen gyermekfellépők is lesznek: a Kodály Zoltán Zeneiskola felsőpakonyi furulyásai és a Hermann Ottó Általános Iskola citerazenekara mutatkozik be.  Dabasról érkezik  az Áldos Egyesület, és igazi táncház hangulatot varázsol a tanyára a budapesti FelVonó zenekar.  A programok zárásaként tábortűz és sámándobolás vár mindenkit.
   A szervezők célja, hogy a gyerekektől a felnőttekig, minden korosztályt megszólítsanak. A gyerekeknek játékos programokkal készülnek a szervezők. A kicsik nemezel­hetnek, íjászkodhatnak, lo­vagolhatnak, valamint lesz rajzverseny, rovásírás, arc- és testfestés is. A rendezvényen helyi és Pest megyei őstermelők és árusok, kézművesek termékeiből lehet válogatni. A Pálfi-tanyára ellátogató vendégek pörköltet, sült kolbászt fogyaszthatnak, hozzá monori borászok borait kóstolhatják.
   – A Felsőpakonyi Lovas és Hagyományőrző Egyesület tavaly alakult – mondta Pálfi Krisztina, az egyesület elnöke.  – Manapság az emberek rengeteg rendezvény közül válogathatnak, de bízunk benne, hogy sikerült olyan igényes, változatos és tartalmas prog­ramokat összeállítanunk, amelyre sokan kíváncsiak, és szép számmal látogatnak el rendezvényünkre. Elsősorban családokra számítunk, melyet a belépőárak megállapításánál figyelembe vettünk. A program felnőtteknek 500 forintért, a gyermekeknek ingyenesen látogatható.      
VF
Címkék: hagyományőrzés rendezvény íjászat lovaglás

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció