Tekerés és kavarás a Pincefaluban

2012. május 14.

A Republic koncert után, május 26-án érdemes lesz korán kelni, hiszen a Monori Pincefalu ismét gazdag programkínálattal várja vendégeit, mintegy főpróbájaként a két héttel később megrendezésre kerülő Borvidékek hétvégéje című nagyszabású országos rendezvénynek.


Az egész napos rendezvény lebonyolításában öt civil szervezet vesz részt úgy, hogy idén először a pincefalu strázsahegyi és téglagyári részén kezdődő programok is szervesen illeszkednek egymáshoz.
 

Reggel indul a kerékpárverseny

 A program a Strázsahegyi Tekerő amatőr terepkerékpár-versennyel veszi kezdetét a Téglagyári pincéknél, a Bajcsy-Zs. u. végén a Nagycsaládosok Monori Egyesülete szervezésében. Nevezni 7 óra 30 perctől 9 óráig lehet a helyszínen. A versenyen csak amatőrök vehetnek részt, nevezési díj nincs. Az indulás feltétele a KRESZ előírásainak megfelelő bármilyen típusú kerékpár, fejvédő!
     Az első rajt 10 órakor kezdődik. A lányok és fiúk korcsoport szerint külön kategóriában teljesíthetik a távot, így összesen 14 kategóriában hirdetnek ki győztest. Minél idősebb valaki, annál hosszabb távot kell megtennie. Kiskorúak csak szülői engedéllyel indulhatnak.
     Az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor. Mindenki oklevelet kap, aki a versenyt végigtekeri. Minden futam első három helyezettje dobogóra állva érmet és ajándékot vehet át. Az eredményhirdetéskor az indulók között egyéb ajándékok mellett egy kerékpár is kisorsolásra kerül, a Monori Lokálpatrióta Egylet felajánlásának köszönhetően pedig egy 50 ezer forint értékű, kerékpár-vásárlásra szóló vásárlási utalványt is átadnak egy szerencsésnek. A legtöbb értékelhető eredményt elérő versenyzőt felvonultató iskola 1 évig őrizheti a B&K Kft. vándorserlegét, illetve értékes sportszercsomagot is nyer!
     A versenyről további információk és a pályák leírásai a nagycsaladosok-monor.com címen érhetők el.
 

Kőfaragó bemutató

 A Bacchus téren neves művészek közreműködésével kőfaragó kézműves foglalkozás veszi kezdetét 10 órától. Az érdeklődő gyerekek és felnőttek Simorka Sándor, Czibor Éva, szobrászművészek Kampfl János és Márk kőfaragó mesterek segítségével leshetnek bele a szakma rejtelmeibe.
 

Főzőverseny két helyszínen is

 Mivel idén a Monor Környéki Strázsa Borrend energiáit a két héttel később megrendezésre kerülő Borvidékek hétvégéje nevű rendezvény megszervezése köti le, ezért a Monori Lokálpatiróták egylete vállalta a feladatot, hogy a Téglagyári pincéknél és a Bacchus téren megrendezi a Kavaró sütő-főző fesztivált. A fesztivál azonban idén átnyúlik a pincefalu másik részére, az Orbán-szobor környékére is, ahol a szervezés feladatait a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület vállalta magára. A zsűri a nap folyamán így biztosan nem fog unatkozni, hiszen mindkét helyszínen szemügyre fogja venni a készülő ételeket, hogy először 13 órakor a Téglagyári pincéknél, majd 14 órakor az Orbán-szobornál értékelhesse a finomabbnál finomabb falatokat. Az eredményhirdetésre 15 órakor kerül sor az Orbán-szobornál.
     A sütő-főző versenyre kizárólag amatőr kukták jelentkezését várják. Azt ételek bármiben készülhetnek: kemencében, bográcsban, cserépedényben, grillrácson vagy éppen tárcsán. Sütni-főzni legalább 25 főre kell, ebből 15 adagot kóstoltatásra kell felajánlani. A főzés hozzávalóiról, kellékeiről és a hozzá illő kínáló borról a jelentkezőnek kell gondoskodnia. Indulási kategóriák: leves, sült étel, szaftos étel, desszert. Elismerések: a legízletesebb leves, szaftos étel, sült étel, desszert, a legszebben tálalt étel, a legjobb főzőcsapat vándordíja. A versennyel kapcsolatban további információ kapható Balogh Péternél, a 06-30/986-371-es telefonszámon.
 

1900 forintért ehetünk-ihatunk

 Az előzetes érdeklődések alapján a Kavaró sütő-főző fesztiválon a Téglagyári pincéknél és az Orbán-szobor környékén is 15-15 csapat versenyez majd, akiknek a nagy része borral is kínálja majd a vendégeket. A finom falatok megkóstolásához és egy pohár bor elfogyasztásához nem kell mást tennie a közönségnek, mint 1900 forintért vásárolnia egy kóstoló poharat. Erre mindkét helyszínen lehetőség nyílik, függetlenül attól, hogy a pohárba végül hol töltik az értékes nedűt. A programot érdemes lesz majd a Téglagyári pincéknél kezdeni, hiszen itt az ételek is előbb, körülbelül déltájban készülnek el. Az Orbán-szobor környékén kettő órától várják a vendégeket. A poharakat mindkét helyszínen az erre kijelölt pincében vagy sátorban értékesítik a szervezők.
 

További programok

 Az Orbán-szobornál a gazdakör szervezésében egyéb hagyományosan megrendezett programokkal is várják az érdeklődőket. A színpadon néptáncosok, a téren pedig kirakodóvásár fogadja majd a közönséget.
     Töltse Ön is a Monori Pincefaluban ezt a tartalmasnak ígérkező napot!
A rendezvények szervezői
 
Címkék: Monori Pincefalu Borvidékek hétvégéje

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció