Télen is zöldellő teraszok

2009. október 19.
Örökzöld növények ültetésével télen is vonzóvá tehetjük a kertet, főképp a teraszokat és a ház bejáratának környékét. A törpe örökzöld növényeket akár dézsába is rakhatjuk, nem növik ki a rendelkezésre álló helyet.

 

Messze még a tavasz!
A veronikacserje viszont télen is díszít
A veronikacserje (Hebe) kitűnő dézsás növény. Virágai fajtától függően az ibolya, a mályva, a rózsaszín árnyalataiban, valamint fehéren nyílnak. Tömött növekedését úgy őrizhetjük meg, ha rendszeresen visszametszünk hajtásaiból. Virágzása kora nyártól őszig tart. Érzékeny a meszes talajra, ezért az ültetéshez használjunk savanyú tőzeget.

A dérbabér (Skimmia japonica) az árnyékos kertrészletek, teraszok, balkonok talán legszebb kisméretű örökzöldje. Nagy, bőrszerű levelei csokorban állnak. Rózsaszín virágbimbói sokszor már az előző évben kifejlődnek, és egész télen át díszítik a növényt. A bimbókból április-májusban fehér virágok nyílnak. Egyik legkedveltebb fajtája a Rubella, amely dézsába ültetve kitűnően mutat a teraszon is. A savanyú talajokat kedveli.

A japán babérhanga (Pieris japonica) legfőbb dísze márciustól májusig tartó virágzása. Krémfehér, 10-15 centiméter hosszú virágai a hajtásvégeken jelennek meg. A gyengén savanyú, laza talajokat kedveli. Jó fagytűrő, félárnyékos helyre ültessük! Egyes fajták hajtásai tavasszal világító piros színbe öltöztetik a növényt.

Címkék: növények

« vissza

Kapcsolódó cikkek:

Legolvasottabb cikkeink:

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció