Telephelyfejlesztés a Gépforg bt-nél

Telephelyfejlesztés a versenyképesség fokozása érdekében a GÉPFORG BT-nél

2012. január 9.

Nagyon fontos lépést tett meg a GÉPFORG Bt. Kókán további 5 fő részére munkahelyet teremtett. A kistérségben jelentőséggel bír, hogy a munkahelyeket megőrzik, és továbbiakat teremtenek. Mindemellett fejlesztenek, hogy versenyképességüket az európai piacon megerősítsék. Az új raktárépület ezt a célt szolgálja. A részben EU támogatásból megvalósult beruházás létrehozott munkahelyek mellett számos helyi beszállítónak ad munkát, s ez által az egész kistérség gazdasági fejlődéséhez hozzájárul.


Helyszín, Kóka, GÉPFORG Bt.
A GÉPFORG Bt fő profilja CNC fémmegmunkálás. A társaság 1990-ben alakult Kókán magántulajdonosi részesedéssel, megalapítást követően dinamikus fejlődésnek indult. A gyártott termékek széles palettát töltenek ki, az auto klímacsatlakozótól a villanymotor házakig, kuplungok, rotorok, klíma berendezések, szervó, villamos ipari alkatrészek stb. 2010. évben a Bt ügyvezetése fő céljául tűzte ki egy alapanyag raktár építését raktárépület előtetővel, és gépek, raktári eszközök beszerzését gyártás előkészítési munkálatokhoz. A fenti célok megvalósulásának egyik fontos mérföldköve volt 2010. év nyara, amikor a társaság indult a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP-2010-1.5.3/C pályázaton.
   A támogatási szerződés 2011. március 25. napján aláírásra került. A teljes fejlesztési költség:  52.627.899 Ft volt, és erre vissza nem térítendő támogatást nyert  18.419.000 Ft értékben. Az épületegyüttes elkészült 2011. augusztus 30-án, megtörtént az üzemrész átadás-átvétele. A fejlesztés során a társaság 5 új munkahelyet is létrehozott, és 2 db eszköz beszerzést is megvalósított. 


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció