Teljesen átalakult Monor belvárosa

2009. október 6.
A térség lakói közül sokan bosszúsággal tapasztalták, hogy fizető parkolóhelyekkel találkoztak, amikor Monorra érkeztek ügyet intézni, vásárolni. A Piac tér előtt és környékén (a Forrás köz üzletsoránál illetve a Bocskai utcán), piacnapokon 6-tól 13 óráig; a Fő téren pedig hétfőtől péntekig: 8-tól 17 óráig kell fizetni a parkolásért.

A helybeli lakosok már kezdik elfogadni, hogy így gyorsabban, praktikusabban cserélődhetnek a járművek, többek vehetik igénybe ugyanazt a helyet. Óránként 100 forintot kell fizetni a gépkocsitárolásért. Legalább fél órát kell kifizetni belőle, s legfeljebb 3 órát tartózkodhat egy helyben a gépjármű. A fizető parkolóhelyek kialakítása mellett ingyenesek is épültek a Bocskai, Németh Ágoston és Dózsa György utcában.

Önfeledt szórakozás. Kisgyerekek élvezik a szökőkutat a forróságban

Augusztus 20-án hivatalosan is átadták az új, 204 millió forintból kialakított városközpontot, ami többek között a hangulatos Belvárosi sétánnyal (ahol lehet enni, inni, vásárolni) és az előtte álló, megszépített Fő téri épületsorral is gazdagodott. Mellette elkészült a virágos, dísztérköves sétálóutca (Petőfi u.), valamint a Forrás utca és a Fő téri pihenőpark is.

Ezeken az új közösségi tereken esztétikus környezetben leülhetnek a beszélgetők, megpihenhetnek a piacozók, méltó környezetben napozhatnak, levegőzhetnek a kismamák kicsinyeikkel. Különösen a könyvtár-zeneiskola és a gyógyszertár közötti kis tér díszmedencéje és vízjátéka válhat Monor jellegzetes, nevezetes, kedvelt színterévé. A díszmedence csobogása, a vízjáték vízsugarainak változatos variációi méltán vonzzák oda a kikapcsolódni vágyó felnőtteket és a játékos kedvű kisgyerekeket. Nappal is kellemes, de az esti színes kivilágításban talán még szebb.

A piciknek szabad spriccelni-pancsolni a vízjáték járószinten lévő vízsugarai között. A medencébe belemászni, a drága berendezéseket nem rendeltetésszerűen használni viszont szigorúan tilos! Amikor a medencéből már a rendőrségnek kellett kizavarni az ott fürdő, hajat mosó, sarat, szemetet bevivő nagykamaszokat és felnőtteket! is; kezdett nagy gondot jelenteni a rendeltetésszerű használat biztosítása. Augusztus 18-tól – kénytelen-kelletlen – biztonsági cég vigyázza a létesítményt. Az augusztus 20-án felavatott díszmedence és vízjáték – a fürdőzési kedv csökkentése és az energiatakarékosság miatt – jelenleg hétfőtől csütörtökig: 14-20, péntek-szombat-vasárnap pedig: 10-21 óráig élvezhető. Érdemes megnézni.

 

B.G.« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció