Tizenhárom éve közös a cél

2011. február 7.
A cukorbetegségben szenvedő, vagy arra hajlamos embereknek a karácsonyi ünnepek alatt is érdemes volt odafigyelniük a vércukorszintjükre. Arra, hogy mit és mennyi esznek – sokan mégis elcsábultak…

Itt az idő, hogy tegyünk az egészségünkért és betartsuk az előírt diétát! A sorstársakkal együtt járjunk el a monori cukorbetegek egyesületébe! Szinte hihetetlen, de már 13 éve működik a „Közös út” Cukorbetegek Egyesülete Monor. A városban élő cukorbetegek gondjaival, problémáival foglalkozunk, illetve felvilágosítást adunk gondjaik enyhítésére. Felsorolni is nehéz volna azokat az előadókat, meghívott vendégeket, szponzorokat, akik felkészült, minden részletre kiterjedő előadásokat tartottak eddig az egyesület összejövetelein. Megemlíthetjük többek között a zeneiskola növendékeit, tanárait, a nyugdíjasok és a református egyház énekkarát, és a Monori Strázsák Néptánc Egyesületet akik előadásukkal színesítették összejöveteleinket, és nem utolsó sorban Vladár István református lelkészt, aki lelki támogatást nyújtott.
Az egyesületi tagok számos lehetőséggel élhetnek az egyesület révén helyben, nem kell utazniuk érte. Lehet készíttetni gyógycipőket, melyekre a megrendelést évente 3-4 alkalommal veszik fel. Szintén helyben történnek a szűrések: minden alkalommal vércukor- és vérnyomás-, ritkábban koleszterinszint és HgA1c-mérés, illetve hangvillás lábvizsgálat. Tavaly nyáron átfogó szűrésre került sor, melyet az Elektronika77-tel közösen szerveztünk meg a művelődési házban a monori lakosok részére.
Nagyon jól sikerültek a kiscsoportos foglalkozások, melyekről már hírt adtunk e lap hasábjain. Részt vettünk közös kirándulásokon, megtartottuk helyi szervezetünkben is a cukorbetegek világnapját. Kedves vendégünk, Pécsi Ildikó színművésznő is megtisztelt jelenlétével, kedves előadásával.
A Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége által szervezett diabétesz világnapon is mindig nagy létszámmal veszünk részt (40 fő). A tavalyi világnap „Somogy ország” fővárosában, Kaposváron került megrendezésre. A két napos kirándulás remekül sikerült. Sokat tanultunk, nívós előadókat hallgattunk, és itt is részt vettünk szűrővizsgálatokon.
A nyár folyamán tartott kiscsoportos foglalkozásainkra meghívtuk a törökszentmiklósi társklub tagjait, akik 15 fővel érkeztek hozzánk tapasztalatcserére. Nagyon tetszett nekik a foglalkozás, és megígérték, máskor is szívesen eljönnek.
Az egyesületet Jámbor Mik­lósné Jutka vezeti, 12 lelkes vezetőségi taggal, akik nagyon sokat tesznek a szervezet működéséért. Továbbra is nagy szükségünk lenne a személyi jövedelemadó egy százalékára, hogy az elkövetkező tizenhárom évben is ilyen jól működő szervezet lehessünk. A 18680566-1-13 adószámra várjuk továbbra is segítő támogatásaikat!
Önöket és hozzátartozóikat pedig várjuk összejöveteleinkre! Célunk az egészség megőrzése, a diabétesz szövődményeinek megelőzése, és az egészségi állapot javítása.

Fekete Jánosné

Címkék: cukorbetegség egészség

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció