Tó Szépe választás hatodszorra

Ki lesz a legszebb?

2011. április 14.
Május 21-én immáron hatodik alkalommal rendezik meg Gyömrőn a Tó Szépe versenyt a Tófürdőn található Negresco étterem szabadtéri színpadán.

Az évről évre teltház előtt zajló versenyen a térség legszebb lányai lépnek színpadra, így a zsűrinek sosincs könnyű dolga a szavazásnál, még akkor sem, ha pontosan meghatározott szempontok szerint kell bírálnia. A gyömrői versenyen nem csupán a külső számít. A lányok személyre szabott kérdéseket kapnak, melyeket a szervezők az általuk kitöltött adatlap segítségével állítanak össze. Hauser Antallal, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk.

– Mennyire komoly egy gyömrői verseny?
– A szervezők mindent megtesznek azért, hogy nívós versenyen indulhassanak a résztvevők. Nem véletlen, hogy immáron hatodik alkalommal rendezzük meg, és gyakorlatilag az ország minden részéből jelentkeznek a versenyre. Persze számunkra a helyi és térségbeli lányok a legfontosabbak, elsősorban őket várjuk.

– Mire számíthatnak a jelentkezők?
– Aki kitölti és aláírja a nevezési lapot, az részt vesz egy több alkalomból álló mozgáskoordinációs képzésen, ahol a színpadi mozgást is betanulják. Megkapnak minden segítséget, ami a színpadra lépéshez szükséges, így a verseny előtt sminkest és fodrászt is.

– Milyen ruhákban kell megjelenniük a lányoknak?
– Háromszor lépnek színpadra. Először saját maguk által választott kedvenc ruhájukban, saját zenére. Ezt követi a fürdőruhás fellépés, majd az este végén az alkalmi ruhás vonulás. Minden egyes alkalommal kapnak egy-egy személyre szabott kérdést. Ezektől persze nem kell félni, nem világmegváltó válaszokat várunk, csak azt, hogy minden versenyző önmagát adja.

– A gazdasági helyzet nem túl rózsás, mennyire tud a díjak tekintetében is nívós maradni a Tó Szépe verseny?
– Valóban elég nehéz a helyzet, de nem panaszkodunk, sokkal inkább a megoldásokat kerestük, keressük. A versenyzők semmit nem fognak tapasztalni abból, hogy idén sokkal nehezebb volt szponzorokat találni a rendezvényhez. A díjak között van belföldi nyaralás, szolárium bérletek, Tófürdő bérlet, kozmetikai ajándékcsomagok és még sok más komoly ajándék. Ahogy minden évben, így idén is minden fellépő ajándékot kap, a helyezéstől függetlenül. Azt gondolom, ez is egyedülálló dolog. A győztes pedig egy évig a gyömrői Tófürdő arca lesz, egy gyönyörű swarovski kristályos koronával.

– Mennyire jellemező a „profi” lányok jelentkezése?
– Minden évben jelentkezik hozzánk valaki, akinek van már valamilyen szépségversenyes tapasztalata. De a legtöbb lány sosem állt még színpadon, teljesen amatőrök. És ez így van jól, mi nem profikat keresünk, hanem a térség legszebb, legtermészetesebb lányát.

– Mit tudhatunk a zsűriről?
– Neveket nem szeretnék említeni, nehogy valaki megpróbáljon előnyhöz jutni… De komolyra fordítva, a zsűriben helyet kapnak szakmabeliek és laikusok is. Ahogy mondtam, több szempontot is figyelembe vesznek, ezek alapján értékelnek. A zsűrin kívül pedig a helyszínre kilátogató közönség is szavazhat majd, ők a közönségdíjast választják meg.

– Apropó közönség: lesznek számukra betétprogramok a szünetekben?
– Természetesen! Amíg a lányok átöltöznek, addig sem maradhat üresen a színpad! Erről egyrészt állandó műsorvezetőnk, Gáspár András színművész gondoskodik, másrészt pedig különféle produkciókat is láthatnak majd. Lesz köztük táncos és énekes, de mindenképp izgalmasak lesznek, ezt borítékolhatom!

Munkatársunktól
Címkék: Tó Szépe

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció