Tolódik az átadás

2011. augusztus 25.
Elhúzódtak a Köki Terminál bevásárlóközpont beruházója által végzett kivitelezési munkák, ezért bizonytalan ideig továbbra is a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán. A szerelvények Újpest-Központ és a Határ út között közlekednek, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében Kőbánya-Kispestig járó autóbuszok többségével a Határ útig lehet utazni.

A bevásárlóközpont építője, az előzetesen vállalt augusztus 24-i határidőre nem készült el a megállapodásban foglaltakkal, így a 3-as metró teljes vonalán történő közlekedéshez nem adottak a forgalomtechnikai feltételek, és bizonytalan ideig a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben.
A BKK és BKV legfontosabb célja, hogy a metró és az érintett autóbuszjáratok közlekedése mielőbb visszaálljon az eredeti forgalmi állapotra. A visszaállás feltétele, hogy a beruházónak teljesítse az általa vállaltakat.
A  Budapest - Üllő - Monor,  Budapest - Vecsés, Erzsébet tér valamint a  Budapest-M0-Maglód-Gyömrő-Maglód-M0-Budapest autóbuszvonalakon közlekedő járatok az építkezés ideje alatt (június 21-től visszavonásig) módosított menetrend szerint és Kőbánya-Kispest helyett meghosszabbított útvonalon, Határ út metróállomásig közlekednek. Az autóbuszok mindkét irányban megállnak Kőbánya-Kispesten, ahol lehetőség van átszállni a vasútra, illetve a BKV 68-as, 93-as, 148-as, 151-es autóbuszaira. (Ezekre a BKV járatokra csak itt lehet átszállni.)
Ha Monor, Vecsés vagy Gyömrő felé szeretne utazni az autóbuszokra a Határ út metrómegállónál ideiglenesen kialakított "C" peronnál vagy Kőbánya-Kispesten a Vak Bottyán utcában található megállónál lehet felszállni.

A VOLÁNBUSZ Zrt. díjszabása Kőbánya-Kispest végállomás ideiglenes áthelyezése miatt nem változik. Aki csak Kőbánya-Kispest és Határ út között kíván utazni, annak érvényes bérlettel, illetve Budapest-bérlettel vagy az autóbusz vezetőnél megváltott 5 km-es menetjeggyel kell rendelkeznie.

Címkék: közlekedés volánbusz metró Kőbánya-Kispest

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció