Új épületbe költözött a monori posta

2010. január 18.
A sok átépítés, bővítés, költözködés után a december 12–13-ra eső hétvégén átköltözött a térség központi feladatait is ellátó Monor 1. sz. Posta az új épületébe. Már a következő hétfőn itt várták az ügyfeleket a dolgozók, akik az első napok kíváncsiskodó rohama után december 17-én vehették át hivatalosan is az új intézményt.

Az ünnepélyes átadón Szivi László, a Magyar Posta Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, a 364 millió Ft-ból elkészült épület otthonosságát, szociális helyiségeinek fontosságát emelte ki. Pogácsás Tibor monori polgármester a posta és az önkormányzat komoly összefogását hangsúlyozta. Mint épületet is példaértékűnek nevezte az új intézményt, amiért köszönetet mondott a tervezőnek: Kokas Lászlónak.

Magyarország postatérképén, az 1750–1850 közötti időszakban, Budapest–Cegléd térségében működő postahelyként csak Monor és Irsa szerepel. Az biztos, hogy 1836-tól Monoron használtak az ezt igazoló, „A” típusú, egysoros feliratú bélyegzőt. Azóta kereste az igazi helyét a posta épülete. Volt, amikor 22 négyzetméteren 18 ember kényszerült dolgozni. Főleg piacnapokon pedig szinte elviselhetetlennek tűnt a zsúfoltság az ügyféltérben.

 

Bolcsó G.« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció