Új tantermeket adtak át Monoron

2010. május 17.
Elkészült a monori Szterényi József Szakközépiskola és Szakiskola új épületszárnya, mely 233 négyzetméter hasznos alapterületen két pályaorientációs gyakorlóteremnek, felszerelt konyhának, öltözőknek, vizes blokkoknak és raktárnak ad helyet. Az épület a kor követelményeinek megfelelően akadálymentesített, a melegvizet pedig napkollektorok állítják elő.

Az 55 millió forintos beruházás az Országközepe TISZK projekt keretében valósult meg, melyhez 40 millió forintot uniós pályázaton nyertek. Az összeg többi részét Monor Város és Pest Megye Önkormányzata, valamint az iskola állta. A műszaki átadás-átvétel már megtörtént, az ünnepélyes megnyitóra május 19-én kerül sor, melyre hivatalosak a támogatók, a kivitelezők, a monori illetve az TISZK iskolák vezetői.
A kereskedelmi és pincér tanulók szeptemberben vehetik majd birtokba a gyakorlati oktatótermeket, melyeket az iskolának addigra bútorokkal, megfelelő eszközökkel kell felszerelni.
– Mivel az elkészült helyiségeket csak a vendéglátó-idegenforgalom, illetve a kereskedelem-marketing szakmát tanuló diákok használják az őket tanító tanárok jelenlétében, bízom benne, hogy az épület sokáig ugyanilyen szép marad – mondta el kérdésünkre Hangyásné Farkas Ágnes iskolaigazgató.
 
NRA


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció