Új városközpont Pilisen

2010. november 22.
Pilis nem rendelkezik olyan klasszikus városközponttal, amely a legtöbb magyarországi településen megtalálható. Mivel templomai, köz intézményei elszórtan helyezkednek el, ezért a helyiek leginkább a 4-es és 2606-os út kereszteződését tekintik központi résznek. Ezen a területen elhelyezkedő középületek felújítására nyert uniós pályázatot Pilis Város Önkormányzata a Megyei Kisléptékű Városközpont Fejlesztés nevű projekt keretében.

A mintegy 100 millió forintot meghaladó beruházás négy közintézmény felújítását és a térfigyelő kamerarendszer kiépítését fedezi. A Szabadság téri iskola homlokzatának felújításán túl – egy másik nyertes pályázatnak is köszönhetően – az épület földszintjén kicserélték az ablakokat. A városháza homlokzatának felújítási munkálatai közben derült fény arra, hogy az épület nagy része műemlék védelem alatt áll, ám ez szerencsére egyáltalán nem gátolta a tervek megvalósítását. A közösségi ház esetében tető- és hom lokzat fel ú jí tást, valamint hőszigetelést végeztek, a városi könyvtár épületén pedig teljes tetőszerkezet és homlokzat felújításon, valamint fűtéskorszerűsítésen dolgoznak. Az első három intézmény munkálataival már elkészültek, hamarosan a megszépült könyvtárat is ismét birtokba vehetik az olvasók. 
 – A pályázat feltétele volt, hogy a munkálatok végeredményeként valamilyen új városi funkcióval gazdagodjon a település. Úgy döntöttünk, hogy Pilisen 12 térfigyelő kamerát helyezünk el a helység különböző pontjaira, a közbiztonság növelése érdekében – tájékoztatta lapunkat Szabó Márton, Pilis polgármestere.
NaRe  
Címkék: városközpont Pilis városfejlesztés

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció