Újabb strázsahegyi terv

2011. június 3.
A Budapest Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának tanára, Ilyés Zsuzsanna és a kar nyolc hallgatója, eleget téve Vladár István református lelkész kérésének, pince-falumúzeumot, ifjúsági központot és templomot terveztek a Strázsahegyre.

Az egyetemisták május 20-án, a Vigadóban mutatták be az érdeklődőknek terveiket, amelyeket Vladár István strázsahegyi telkeire terveztek. Adler Emese, Barna Katalin, Dénes Katalin, Fehér Andrea, Gacsályiné Rédai Erika, Gyenes Gábor, Nagy Orsolya és Sellei Anna munkája meggyőzte a jelenlévőket arról, hogy bőven vannak még fejlesztési lehetősége a Strázsahegyen.
            Koncepciójukban egy olyan helyszínt álmodtak meg, amely azon kívül, hogy bemutatja a Strázsahegy jellegzetes építészeti megoldásait, újabb közösségi helyet teremt. Az elképzelés szerint a bemutató területen szőlőművelési módokat bemutató ültetvény kapna helyet, továbbá a strázsahegyi pincék öt alaptípusából is épülne egy-egy, illetve csőszház, kamra, kunyhó és jégverem is kialakításra kerülne. A területre egy fa- vagy téglatornyú templomot is álmodtak, amely egyrészt szakrális tájelem lenne, másrészt kilátóként is szolgálna. Mivel első sorban gyermekeket várnának a helyszínre, ezért játszótér és foglalkoztató épület is létesülne, a többnapos kirándulásokhoz pedig sátorhelyeket biztosítanának. A területet cserjés és gyümölcsös venné körbe.
            A terv részleteiről és esetleges megvalósulásáról Vladár Istvántól kaphatnak részletes tájékoztatást az érdeklődők.

Címkék: Strázsahegy

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció