Újraválasztották Szűcs Lajost

2010. október 19.
A Megyeházán megtartott alakuló közgyűlést Kocsi János korelnök nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta: új fejezet kezdődik az önkormányzat történetében, és emlékeztetett arra, hogy felére csökkent a Pest Megyei Közgyűlés képviselőinek száma, így a jelenlegi tagokra még nagyobb felelősség hárul. Utána a Pest Megyei Területi Választási Bizottság elnökhelyettese, dr. Firicz László számolt be az október 3-án tartott önkormányzati választás eredményéről, ahol a Fidesz-KDNP 26, a Jobbik 7, az MSZP 10 mandátumot szerzett. A beszámolót követően a képviselők letették az esküt, ezután titkos szavazással megválasztották Pest Megye Közgyűlésének elnökét, majd két alelnökét, Szabó István és Wentzel Ferenc képviselőket. A pártok delegáltjai szavaztak a bizottságok számának drasztikus csökkentéséről, azok elnökeiről, alelnökeiről és tagjairól is.

A Pest Megyei Közgyűlés elnökének a jelenlévő 42 képviselő közül 36-an szavazták meg az elmúlt négy évben is ugyanezt a pozíciót betöltő dr. Szűcs Lajost.
– Folytatni kell az elmúlt négy év programját, és azt a nemes hagyományt, hogy a döntések konszenzussal és személyeskedő konfliktusok nélkül születnek meg – hangsúlyozta beszédében az elnök, aki valamennyi bejutott pártból kapott szavazatokat – Ez azért is fontos, mert a száznál is több intézmény fenntartása, a fiatalok és idősek tízezreinek szolgálata közös feladatot és közös felelősséget ró a közgyűlés tagjaira.
A tisztségviselők és a bizottságok ügyében meghozott döntéseket követően Gyopár Ernő, a Fidesz-KDNP frakció nevében közölte, hogy a frakció tagjai felajánlanak fejenként 25 ezer forintot a megsérült vörösiszap-tározó okozta tragédia károsultjainak megsegítésére. Egyben felkérte az MSZP és a Jobbik képviselőit, hogy csatlakozzanak az ügy támogatásához, valamint dr. Szűcs Lajos elnököt, hogy e kezdeményezésről tájékoztassa a megyei közgyűléseket.
P.J.


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció