Üllő nyerte a sportversenyt

2012. december 8.
Október 3-án, a monori sporttelepen immár második alkalommal került megrendezésre a kistérség általános iskolái között meghirdetett sportverseny.


A sportnapra nevezett 12 intézmény bizonyította a kistérségi versenyrendszer fontosságát, szükségességét. Májusban a Vasadi Általános Iskola, most az Árpád Fejedelem Általános Iskola nyert, Üllőről.
A Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás jóváhagyásával és támogatásával május 16-a után október 3-án is sikeresen lezajlott a lassan már hagyományt teremtő kistérségi általános iskolák közötti sportverseny. A versenykiírás biztosította, hogy a kisebb ta­nu­lólétszámmal rendelkező is­kolák is nevezhessenek, ezzel is elősegítve az egyenlő esélyeket, amely a kistérségi versenyek egyik legnagyobb előnye. Ezen kívül komoly anyagi megtakarítással is jár, hiszen nem kell jelentős útiköltséggel és nevezési költséggel számolni. 
A kistérség iskoláinak tanulói létszáma és tárgyi feltételrendszere meglehetősen eltérő. A verseny feladatainak összeállításakor elsődleges szem­pont volt, hogy ne sportág­specifikusan, hanem az általános ügyességre és az általános iskolák testnevelés tantervi anyagát figyelembe véve kerüljenek kiválasztásra a versenyszámok. 
A verseny igen összetett volt, a tanulóknak 6 sportágban, nyolc helyszínen kellett megmutatniuk sokoldalúságukat. 
Oklevél és érem mellett sportszervásárlási utalványt kaptak a legjobbak, az I. helyezett 50.000 forint, a II. helyezett 30.000 forint, a harmadik helyezett pedig 20.000 forint értékben.
Ezúton is köszönjük a Monor Városi Önkormányzatnak, Monor Város és Uszoda Üzemeltető Nonprofit Kft.-nek és a Tie-break Tenisz Sport Bt.-nek, hogy díjmentesen biztosították a rendezvény lebonyolításához a létesítményeket. 
Elismerésre méltó a testnevelők munkája és tanulóik felkészültsége, amely hozzájárult a verseny színvonalának emeléséhez. 
A verseny részletes jegyzőkönyve és versenykiírása megtalálható a www.monorikisterseg.hu weboldalon. 

Az első öt helyezett összetett eredménye:

1. Árpád Fejedelem Általános Iskola, Üllő 79 pont
2. Vasadi Általános Iskola 78 pont
3. Ady Úti Általános Iskola, Monor 73 pont
4. Laky Ilona Általános Iskola, Ecser 72 pont
5. Balla Károly Általános Iskola, Csévharaszt 52 pont


Zátrok Tamás

Címkék: sport kistérség iskolák

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció