Üllő Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

Csökkennek az adminisztratív terhek

2018. június 19.
A projekt célja az adminisztratív terhek csökkentése, az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozás kiépítése az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése érdekében.

Kedvezményezett neve: Üllő Város Önkormányzata
Projekt címe: Üllő Város Önkormányzata
ASP központhoz való csatlakozása
Projekt azonosítója: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00837
Kezdőnapja: 2017.03.16.
Fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2018.06.30.
 
A projekt finanszírozása

Támogatási intenzitás: 100%
Elszámolható költségek: 9.000.000 Ft
Önerő: 0 Ft
Támogatás: 9.000.000 Ft
Projekt összköltsége: 9.000.000 Ft
Támogatási okirat aláírása: 2017. május 3.

 
A projekt bemutatása 
 
A projekt célja az adminisztratív terhek csökkentése, az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozás kiépítése az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése érdekében. Az önkormányzat az alábbi szakrendszerekhez kíván csatlakozni: - iratkezelő rendszer, - az elektronikus ügyintézési portál rendszer, ide értve az elektronikus űrlapszolgáltatást, - gazdálkodási rendszer, - ingatlanvagyon-kataszter rendszer, - önkormányzati adó rendszer, - ipar- és kereskedelmi rendszer, - hagyatéki leltár rendszer.
 
A projekt főbb elemei
 
Eszközbeszerzés: A Hivatal csak részben rendelkezik az ASP Korm. rendelet 2. számú mellékletében foglalt paraméterekkel bíró, az önkormányzati ASP rendszer szakrendszereinek használatához szükséges eszközökkel, ezért a projekt során kártyaolvasók, munkaállomások, monitorok és nyomtatók beszerzése valósul meg.
 
Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása: A projekt megvalósítása során megtörténik az Informatikai Biztonsági Szabályzat, az Iratkezelési szabályzat, valamint a Hivatalban használt érintett szabályzatok ASP működési rendjéhez való igazítása.
 
Önkormányzatok elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítása: Megtörténik az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez való csatlakozás és ennek segítségével az iparűzési adó-bevallás ügytípus elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtása a vállalkozások felé az ASP tájékoztatási portálon megjelölt módon.
 
Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja: Megfelelő minőségű, átadható adatállomány, sikeres migráció/adatbetöltés az egyes szakrendszerek tekintetében. Azok a szakrendszerek kerülnek migrálásra, amelyeket az önkormányzat jelenleg is használ. A migrációt ASP központ által központilag meghatározott módszertan alapján, központi támogatás segítségével végezzük.
 
Tesztelés, élesítés: A kialakításra kerülő szolgáltatások működésének megfelelősége, valamint a migrált adatok tesztelése, ellenőrzése tesztforgatókönyv alapján történik, mely a rendszerek élesítésével, valamint a Szolgáltatási Szerződés megkötésével zárul.
 
A projekt eredményeképpen Üllő Város Önkormányzata sikeresen csatlakozik az ASP rendszerhez.
 


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció