Városközpont: az időjárás kezében

2013. február 15.
Szabó Zsolt, az Üllői Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója január 24-én, a képviselő-testület ülésén tájékoztatta a városvezetést a központ folyamatban lévő építési munkálatairól. 


Az igazgató elmondta, nincsen időbeli csúszás, az építkezés a terveknek megfelelően halad. Jelenleg a belső munkák kivitelezése tart, a külső munkákat akkor folytatják, amikor az időjárás engedi. A télbenyúló beruházás miatt természetesen számításba vették az időjárás viszontagságait. Szabó Zsolt hozzátette, az épületben már üzemel a fűtés, így a belső munkálatok akadály nélkül haladnak. 
Az új városháza az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével épül, a tervezés során kiemelt figyelemmel kezelték az épület használóinak eltérő képességeit. A városüzemeltető kft. folyamatos kapcsolatot tart az illetékes esélyegyenlőségi szervvel, hogy az épület belső terei mindenki számára akadálymentesen elérhetőek legyenek, és azok kialakítása megfeleljen az előírásoknak. A legutóbbi egyeztetés után több ponton is módosítani kellett, némileg változott a vizesblokkok és a közlekedő helyiségek kialakítása is. A javítások az addig elkészült gépészeti munkákat is érintették, az ezzel járó többletköltséget azonban a kivitelező magára vállalta.
A Malom utcai szolgáltatóházat átadták, az egyik üzlet már megnyitotta kapuit a vásárlók előtt.
Szabó Zsolt tájékoztatta a képviselőket, hogy az építkezés eddigi műszaki menedzsere, Veszelák Péter új, minisztériumi állása összeférhetetlen az üllői beruházásban betöltött pozíciójával, ezért január 1-jével lemondott pozíciójáról. Feladatait a jövőben a gyömrői Sas Zoltán látja el. Az építésztechnikus-végzettségű szakember korábban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Monori Üzemmérnökségén dolgozott. Műszaki szakemberként részt vett több környékbeli beruházás lebonyolításában, többek között a gyömrői városközpont kivitelezésében is közreműködött.   

Vén
Címkék: városközpont beruházás fejlesztés

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció