Vissza a munkaerőpiacra

2010. szeptember 21.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat monori csapata az Európai Unió TÁMOP 5.3.1 számú pályázatában arra vállalkozott, hogy 38 nehéz helyzetben lévő embert próbál visszavezetni a munkaerőpiacra. A program egy éve tart, a célcsoport kiválasztásra került, az esetgazdák felvették a kapcsolatot a munkanélküliek kis csapatával. A szoros együttműködés első sikereit a speciálisan munkanélküliekre kidolgozott tréningeken való részvétel eredményezte.

– A munkaerőpiac állandó változásban van. Naponta szembesülünk tömeges leépítésekkel, elbocsátásokkal éppúgy, mint új vállaltok alapításával, beruházásokkal, munkaerőigény megjelenésével – mondta Kiss Dávid programvezető. – Ahhoz, hogy a munkáltatók és a munkavállalók rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a változásokhoz, speciális ismeretekre, képességekre van szükség. Ez teszi lehetővé, hogy mindkét fél részére a legkisebb sérüléssel és veszteséggel történjen meg az átalakulás, az alkalmazkodás.
Természetesen a tréningek elvégzése nem jelent azonnali belépést a munkaerőpiacra, de jelentősen megkönnyíti a ma kínálkozó lehetőségek kihasználását. A következő fél év megmutatja, hogy a szoros esetmunka, a személyre szabott képzési terv, az emberi kapcsolatok megerősítése milyen eredményeket hozhat a válságból való kivezető úton.
 
NFO


« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció