Zajvédelem Üllőn

2009. február 15.
Befejeződött a Budapest Airport (BA) zajszigetelési programjának első szakasza, melynek keretében a ferihegyi repülőtérrel szomszédos Üllő leginkább érintett területeinek passzív akusztikai védelmét végezték el.

A program első fázisában a BA Üllőn, a zajterhelésnek leginkább kitett lakások hálószoba-ablakain végzett zajszigetelést, valamint szellőztető berendezést helyezett el annak érdekében, hogy csukott ablakok mellett is lehetséges legyen a friss levegő beáramlása.
Eredetileg az első fázis tervezett költségeire közel 60 millió forintot különített el a Budapest Airport. Az érintett tulajdonosok harmada élt a felkínált lehetőséggel, így több, mint 60 ingatlan kapott passzív akusztikai védelmet összesen közel 20 millió forint értékben.
A BA a program második fázisába bevonja a többi szomszédos önkormányzat érintett lakóközösségeit is. A repülőtérrel szomszédos 18. kerület és a BA között született megállapodás értelmében a program következő állomása Pestszentlőrinc–Pestszentimre lesz, ahol várhatóan februárban megkezdődik az érintett lakosság tájékoztatása.
– Folytatjuk a programunkat – mondta Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi igazgatója. – Fontos, hogy a környező lakóközösségek számára megtaláljuk az egészséges egyensúlyt a repülőtér közelségéből származó előnyök és a működéséből eredő egyéb hatások között.
P

 « vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció